Gündem
24 Eyl 2022 08:13 Son Güncelleme: 24 Eyl 2022 08:27

İstanbul’un ilk katlı otoparkı kapatıldı

İstanbul'un ilk katlı otoparkı konumundaki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Karaköy'deki 7 katlı otopark dün 00.00 itibarıyla işletmeye kapatıldı. Katlı otoparkın yerine meydan ve zemin altı otopark yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Beyoğlu, Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi üzerinde bulunan 46 yıllık katlı otoparkı işletmeye kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda, otoparkın yerine, meydan ve zemin altı otopark yapılacak. Ekim ayında yıkım çalışmalarının başlayacağı ve İstanbul'un ilk katlı otoparkı olma özelliğini taşıyan 7 katlı otoparkta günlük bin 500 araca hizmet veriliyordu.

Alınan karar doğrultusunda 00.00 itibarıyla işletmeye kapatılan otoparkın giriş kapısı ekipler tarafından kapatıldı. Ekipler tarafından tüm araç sahiplerine ve abonelere bilgi verilirken, otoparkta bulunan araçlar 25 Eylül Pazar günü çıkarılacak. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin olarak “Karaköy’deki otoparkın deprem analizini yaptırdığımızda, sıkıntılı bir yapı olduğunu tespit ettik. Gördüğünüz otoparkı aynı kapasitede yerin altına alıyoruz ve burada bir meydanı şehrimize hediye ediyoruz” dedi.