İstanbul’un ilçelerinde durum ne? İmamoğlu ile Kurum arasındaki oy farkı kaç?

Yerel seçimlere sayılı günler kala SONAR Araştırma Şirketi kurucusu, kamuoyu araştırmacısı Hakan Bayrakçı 31 Mart anket sonuçlarını açıkladı. Bayrakçı İstanbul İlçelerindeki son durumu rakamlarla anlattı.

İstanbul’un ilçelerinde durum ne? İmamoğlu ile Kurum arasındaki oy farkı kaç? - Sayfa 1

SONAR Araştırma’nun kurucusu Hakan Bayrakçı, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında oy oranlarına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı. Hakan Bayrakçı şunları aktardı:

116
İstanbul’un ilçelerinde durum ne? İmamoğlu ile Kurum arasındaki oy farkı kaç? - Sayfa 2

“Erzurum'da biraz rekor var. Mevcut belediye başkanı yüzde 70 gibi bir rekor oranla tekrar seçilecek. İYİ Parti 2. olacak. 8,8 gibi bir oranla. CHP de Erzurum'da 8.6'lık bir oy olacak. Oyların geçen seçimine göre yükselişi ya da düşüşü, belediye başkanlarının şahsi başarılarını ifade ediyor. Seçmen yerel seçimleri, iktidarın ekonomi politikalarını cezalandırma olarak da kullanır. Böyle bir yansıma yok. Zafer Partisi birçok yerde 5. 6. sıralara oturmuş durumda.”

216
İstanbul’un ilçelerinde durum ne? İmamoğlu ile Kurum arasındaki oy farkı kaç? - Sayfa 3

“Aydın'da Çerçioğlu yüzde 50,9 gibi bir oranla önde. Burada DEM Parti 6,6 gibi bir oy oranına sahip. Aydın'da DEM ve İYİ Parti seçmeninin bir bölümü Çerçioğlu'na veriyor. Aydın'da Çerçioğlu radikal sol ile başkanlık yapmıyor. Oy verenlerin birçoğu milliyetçi.”

316
İstanbul’un ilçelerinde durum ne? İmamoğlu ile Kurum arasındaki oy farkı kaç? - Sayfa 4

“Samsun'da bir AK Parti öndeliği var. Ama ilginç olan 21,1 gibi bir oranla İYİ Parti'nin oy oranı gözüküyor. 17 ilçede 3830 kişi ile yapılan bir anket.”

416