Medya
10 Nis 2019 10:29 Son Güncelleme: 10 Nis 2019 11:52

İstanbul'un göbeğindeki cinayetin "olağan şüphelisi" nasıl serbest kaldı?

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, bugünkü yazısında da cinayete ilişkin ayrıntıları aktarmayı sürdürdü.

İstanbul’un göbeği Bağdat Caddesinde öldürülen İlhan Ünğan cinayetiniyle ilgili çarpıcı ayrıntılar ortaya çıkmıştı.  

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin dünkü “Zindaşti beni öldürecek’ dedi, herkes seyretti” başlıklı yazısında “Bağdat Caddesi'nde öldürülen firarı İlhan Ünğan, 2017'de savcılığa dilekçe vermişti… Zindaşti'nin iki tetikçi tuttuğunu ve kendisini öldüreceğini söylemişti… Ciddiye alınmadı…” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, bugünkü yazısında da cinayete ilişkin aytınrıları aktarmayı sürdürdü. İlhan Ünğan'ın ağabeyinin ifadesini gündeme getiren Erkin, “Ağabey Orhan, Zindaşti'nin kardeşi için tuttuğu tetikçileri açık açık anlatmış…” dedi.

İşte o yazı…

Saldırganlar cinayetin ardından bu araçla kaçmış…

1 – Sıcak gelişmeyle başlayalım: İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen pazar günü Bağdat Caddesi'nde öldürülen firari İlhan Ünğan cinayetiyle ilgili 5 şüpheliyi gözaltına aldı. İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti'nin kızının öldürülmesi davasında firari olarak aranan Ünğan'ı öldüren saldırganların kaçtığı araç Sultangazi'de park halinde ele geçirildi.

1'İ TETİKÇİ 1'İ SÜRÜCÜ…

Cinayetle bağlantılı gözaltına alınanlardan 1'i tetikçi, 1'i de olayda kullanılan aracın sürücüsü. Bu arada saldırının organizatörü olduğu iddia edilen bir kişinin de arandığı belirtildi. Şimdi kısaca cinayetin aktörlerini anlatalım… Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti… Adı ilk olarak 2007 yılında Büyükçekmece'de ele geçen 75 kilo 300 gram eroin operasyonunda geçti. ‘Kemal Şerifi Seydani' sahte kimliğini kullanan Zindaşti, 27 Eylül 2007'de uyuşturucudan tutuklandı.

SAHTE KİMLİKLE DOLAŞIYORMUŞ

Aranan İlhan Ünğan'ın yıllardır sahte kimlikte dolaştığı tespit edildi.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN ZİYARETİ

Bu tutuklama hayatının akışını değiştirdi. Çünkü… dönemin Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, Zindaşti'yi Bayrampaşa Özel Tip Cezaevi'nde ziyaret etti ve “Bu ifadeyi oku. Seni Terazi kod adıyla gizli tanık yapacağım. Sen bunu imzalarsan seni hemen Maltepe Açık Cezaevi'ne gönderip, sonrasında da hemen tahliye edeceğim” dedi. Zindaşti, Öz'ün hazırladığı bu ifadeyi imzaladıktan birkaç gün sonra da 18 Ağustos 2010'da tahliye edildi.…

Bağdat Caddesi'nde öldürülen İlhan Ünğan'ın ağabeyi Orhan Ünğan… 2014 Haziran ayında Yunanistan'da 2 ton eroin yakalanmıştı. İddialara göre, uyuşturucu kaçakçıları Orhan Ünğan ile kardeşi İlhan Ünğan ve İran asıllı Çetin Koç, kendilerini ihbar ettiği gerekçesiyle Zindaşti'nin ölüm emrini vermişti. Zindaşti'nin lüks cipi, Büyükçekmece'de, Eylül 2014'te, trafik ışıklarında durduğu sırada 2 kişi tarafından silahlarla tarandı. Zindaşti'nin olmadığı araçta, kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve yeğeni Devrim Öztunç öldü. Olayın aktörleri böyle…

Peki 2015'te Hollanda'da yakalanan ve Türkiye'ye iade edildikten sonta tutuklanan Orhan Ünğan, son duruşmada ne gibi iddialarda bulundu? Devam edelim…

2 – Zindaşti, ABD adına çalışan bir muhbir mi?

Orhan Ünğan, Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada (26 Mart 2019) önemli iddialarda bulundu.

Ünğan, Zindaşti'nin ABD adına muhbirlik yaptığını şöyle anlattı: “Zindaşti, DEA (Drug Enforcement Administration/Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi) adına muhbirlik yapmaktadır.

Çeşitli ülkelerde DEA adına muhbirlik yaptığı Metin Topuz'un (FETÖ'den tutuklu ABD Konsolosluk çalışanı) beyanından anlaşılmaktadır. Kardeşimi (İlhan Ünğan) öldürtmek üzere kimleri tetikçi tuttuğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma dosyasında yer almaktadır.”

İşte buraya parantez açalım: Bağdat Caddesi'nde öldürülen İlhan Ünğan da 2017'de savcılığa sunduğu dilekçesinde Zindaşti'nin kendisini öldürmek için iki tetikçi tuttuğunu iddia etmişti.

FETÖ İMAMLARIYLA…

Cezaevinde yatan Orhan Ünğan'ın ifadesiyle devam edelim:

“… Naci Şerifi Zindaşti FETÖ imamlarıyla irtibatlıdır. Bunlarla görüştüğü gazetelere yansımıştır. Çağlayan'daki soruşturma dosyasında bütün bunlar yer almaktadır…”

3 – Ergenekon için ‘baron'u kullandı mı?

Hürriyet'in deneyimli polis-adliye muhabiri Çetin Aydın'ın 7 Nisan 2018 tarihindeki haberini okuyalım… Çünkü Orhan Ünğan'ın son ifadesine göre, Zindaşti'nin DEA ve FETÖ bağlantısı arşive girmiş… Ancak araştırılmamış bilgiler var. Hürriyet'in haberi şöyleydi:

“Zindaşti'nin FETÖ ile bağlantısı nedeniyle tutuklanan ABD Konsolosluk görevlisi Metin Topuz'un bir dönem görev yaptığı ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) yetkilileriyle de görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı. (2009'da uyuşturucu suçundan Maltepe Cezaevinde yatarken yapıldığı ileri sürülen görüşme…) DEA tarafından İranlı suç örgütü liderine, Ergenekon ve Balyoz öncesi firari FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz'e ‘gizli tanık' olarak ifade verip, operasyonların önünü açması halinde serbest bırakılacağı vaadinde bulunulduğu iddia edildi.”

Bu iddianın peşine düşüp Zindaşti'nin telefon görüşmelerine bakalım: İranlı uyuşturucu baronunu incelenen 5 cep telefonu hattına ait HTS kayıtlarına göre; Zekeriya Öz ile 44 kez, FETÖ'nün üst düzey 3 sözde yargı imamı ile de 143 defa görüştü.

Şimdi soru şu: 2007-2018 arasında ‘karanlık' ilişkilerin altından çıkan Naci Şerifi Zindaşti nasıl tahliye edildi?