Televizyon
25 Ağu 2011 22:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

İSTANBUL'UN FETHİNE AZ KALDI...

Çekimleri iki yıldır devam eden Fetih 1453 isimli filmde sona yaklaşıldı.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Faruk Aksoy'un üstlendiği film, görkemli savaş sahneleriyle adından söz ettireceğe benziyor. Önceki gün Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethi sırasında donanma gemilerini karadan yürüttüğü sahnelerin çekimleri yapıldı. 17 milyon dolarlık bütçesi ile Türkiye'nin en pahalı yapımı olan 'Fetih 1453'teki bu sahnenin çekimleri için; 28 metre uzunluğunda 14 ton ağırlığında, gerçeğiyle aynı ebatlarda dört tane donanma gemisi yapıldı. Bir senede yapılan gemilerin yürütülme sahnesi ise bir ayda çekildi.

700 FİGÜRAN ROL ALDI

700 figüranın rol aldığı filmde gemiler, tanesi üç kişi tarafından zorlukla kaldırılan kütükler üzerinde yürütüldü. Yönetmen Faruk Aksoy, bir kilometre uzunluğundaki kütükleri döşerken çok zorlandıklarını söyledi. Fatih Sultan Mehmet'in sisli bir gecede Okmeydanı'ndan Haliç'e yağlı kazıklar üzerinde indirdiği donanma gemilerinin sahneleri gerçeğine sadık kalınarak, tarih danışmanlarının görüşü alınarak çekildi.

ŞUBAT'TA VİZYONDA!

Fetih sahnelerinin çekimi sırasında İstanbul'u âdeta yeniden fethettiklerini söyleyen yönetmen Aksoy, filmin tanıtımlarının Eylül ayında gösterime girecek.