İstanbul'u bekleyen tehlike sadece deprem değil! Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı

Kahramanmaraş depremleri sonrası Türkiye'nin ana gündem maddelerinden birisi de beklenen 'büyük İstanbul depremi' oldu. Uzmanlardan olası felakete dair açıklamalar peşe gelirken, Yer Bilimci Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise tek tehlikenin deprem olmadığını söyledi, "Bunların senaryoları var" diyerek farklı bir yönü işaret etti.

İstanbul'u bekleyen tehlike sadece deprem değil! Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı - Sayfa 1

Yaklaşık bir ay önce Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 45 binden fazla can kaybına neden oldu. Binlerce bina yerle bir olurken, 11 kentte 200 binden fazla binanın yıkılması gerektiğine karar verildi.

112
İstanbul'u bekleyen tehlike sadece deprem değil! Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı - Sayfa 2

Bölgede yaşanan felaket sonrası gözler uzun süredir beklenen 'büyük İstanbul depremi'ne çevrildi. Uzman isimler depremin büyüklüğüne ve zamanına dair açıklamalarda bulunurken, son değerlendirme ise Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi.

212
İstanbul'u bekleyen tehlike sadece deprem değil! Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı - Sayfa 3

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Yer Bilimci Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul'da beklenen depreme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'de deprem oluşturabilecek fay sayısının 500'ün üzerine çıktığını söyleyen Prof. Dr. Ersoy, Marmara bölgesinin sadece deprem değil tsunami tehlikesi altında da olduğunu ifade etti.

312
İstanbul'u bekleyen tehlike sadece deprem değil! Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı - Sayfa 4

İstanbul'da Bakırköy Kent Konseyi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 'Deprem Tehlikesi ve İstanbul' başlıklı panelde konuşan uzman isim, Marmara'da beklenen olası depremin etkilerine değindi.

412