Gündem
11 Oca 2024 12:58 Son Güncelleme: 11 Oca 2024 13:01

İstanbullular dikkat! Kar geliyor! AKOM tarih ve saat verdi

AKOM, İstanbul'da kar yağışının başlayacağı tarih ve saati verdi. İstanbul'da cuma günü öğle saatlerinden itibaren kar yağışı bekleniyor; iki gün süreceği tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), cuma ve cumartesi il genelinde kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Cuma öğle saatlerinden itibaren şehir merkezinde karla karışık yağmur, akşam saatlerindeyse il genelinde hafif kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

 

7 İLE UYARI VERİLMİŞTİ
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Van, Şırnak için sarı ve turuncu kodlu uyarı vermişti.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Karaman, Sinop ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevreleri, Van'ın güneyi ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.