İstanbullu, meydanlar için seçimini yaptı

Taksim, Bakırköy Meydanı ve Salacak kıyı bandı düzenlemeleri için 19 Ekim – 13 Kasım tarihleri arasında projeler yarıştı. 352 bin 784 kişinin katıldığı oylama ile en beğenilen projeler seçildi.

İstanbullu, meydanlar için seçimini yaptı - Sayfa 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla yarışmaya açılan Taksim, Bakırköy Meydanı ve Salacak kıyı bandı tasarımlarının ödül kazanan projelerin hayata geçirileceği süreç bugün sone erdi.


116
İstanbullu, meydanlar için seçimini yaptı - Sayfa 2

19 Ekim’den bugüne kadar süren oylamaya istanbulsenin.org üzerinden 352 bin 784 kişi iştirak etti. Adil bir yarışma olması için T.C kimlik numarası ile katılan oylamada İstanbullular en beğendikleri projeyi seçti.


216
İstanbullu, meydanlar için seçimini yaptı - Sayfa 3

PROJELER MEYDANLARDA SERGİLENDİ

Yarışma öncesi ve yarışma boyunca çeşitli kurumlarla yapılan toplantılar, anketler, röportajlar ve söyleşilerle zenginleştirilen süreç için 3 meydanla ilgili olarak toplam 233 proje teslim alındı. Jüri tarafından da her bir yarışma için 3’er eşdeğer ödül belirlendi.


316
İstanbullu, meydanlar için seçimini yaptı - Sayfa 4

Yarışmalarda dereceye giren eşdeğer projeler, Taksim, Bakırköy ve Üsküdar Meydanlarında kurulan “Karar Senin” merkezlerinde ve istanbulsenin.org sitesinde projeler tanıtıldı.


416