Gündem
06 Şub 2024 17:49 Son Güncelleme: 06 Şub 2024 17:51

İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili 34 gözaltı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne düzenlenen terör saldırıyla 34 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Tunç, soruşturmayı bir başsavcı vekili ve 5 savcının yürüteceğini duyurdu.

İstanbul’un Çağlayan Mahallesindeki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına saat 11.49 sıralarında silahla ateş açıldı. Olayda, biri kadın 2 saldırgan etkisiz hale getirilirken, 3'ü polis 6 kişinin yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan Dilfıraz Karataş, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör  saldırısı ve başlatılan soruşturmanın detaylarını paylaştı.

Bakan Tunç, "Polisimizin dikkati faciayı önledi. Savcı Kiraz bu adliyede şehit edilmişti. Aynı hain emellerini gerçekleştiremeden etkisiz hale getirildiler. Bütün yargı camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. 34 gözaltı var. 5 cumhuriyet savcımız ve bir başsavcı vekilimiz inceleme yapıyor. İki teröristle ilgili suç kaydı ile ilgili incelemeler devam ediyor. 2004 yılında ceza alan birisi. 15 yıldan sonra cezası biten birisi. Kadın teröristin davası Yargıtay'da sürüyor. 4 yıl 2 ay tutuklu kalan birisi. Ablasının da yargılaması sürüyor” dedi.