Gündem
08 Eyl 2014 17:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:39

İstanbul'daki ekonomi zirvesinin eş başkanlığını hangi gazeteci yapacak?

Liderleri o yönetecek! Türkiyeli gazeteci daha önce Christian Amanpour, Arianna Huffington, Gordon Brown gibi isimlerin üstlendiği görevi de yürütecek...

Her yıl İsviçre'nin Davos kentinde dünya liderlerini bir araya getiren Dünya Ekonomik Forumu, 28-29 Eylül tarihlerinde İstanbul'da kritik bir Türkiye zirvesi düzenliyor. "Special Meeting on Unlocking Resources for Regional Development" temalı toplantı, Ortadoğu, Avrupa ve Kuzey Afrika'dan siyaset, ekonomi ve sivil toplum liderlerini bir araya getirecek.

Konferansın eş başkanlığını Habertürk Dış Haberler Müdürü Afşin Yurdakul üstlenecek. Görevi birlikte yürüttüğü isimler arasında, Azerbaycan'dan SOCAR Grubu Başkanı Rovnag Abdullayev, İngiltere'den Uwe Krüger ve Kuveyt'ten Tarek Sultan Al Essa var.

Aynı zamanda, 2 gün sürecek zirvenin açılış oturumunun moderatörlüğünü de Afşin Yurdakul gerçekleştirecek. Davos Dünya Ekonomik Forumu açılış toplantıları geleneksel olarak dünyaya canlı yayınlanıyor. Geçmiş yıllardaki oturumları yönetenler arasında CNN International'dan Christian Amanpour, İngiltere Eski Başbakanı Gordon Brown, ve Huffington Post Genel Yayın Yönetmeni Arianna Huffington gibi isimler bulunuyor.

Yurdakul, ayrıca Dünya Ekonomik Forumu Avrupa Küresel Ajanda Konseyi'nde de 2014-2016 döneminde görev alacak. Konsey'de Yurdakul'la birlikte 15 kanaat önderi daha bulunuyor. 2 yıllık gündeminde Avrupa Birliği'nin geleceği, Türkiye-AB ilişkileri ve Avrupa'nın enerji politikaları ele alınacak.

New York'taki Columbia Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Afşin Yurdakul, Foreign Policy, Newsweek/Daily Beast ve The New Republic gibi Amerikan haber dergilerine Türkiye konulu yazılar yazdı. Geçmişte Al Jazeera Network, CBS ve Sky News'e çalışan Afşin Yurdakul, Habertürk'te Soli Özel ve Prof. Mensur Akgün ile Dünyanın İşleri programını da hazırlayıp sunuyor.