Gündem
24 Eyl 2020 23:33 Son Güncelleme: 24 Eyl 2020 23:37

İstanbul'daki depremin ardından Ahmet Ercan uyardı

İstanbul ve Tekirdağ'da meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bunlar büyük depremin alıştırmaları" ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Tekirdağ'da meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Depremin olduğu yer Tekirdağ kolunun odak noktası. Buradan kırık devam ediyor, Uçmakdere'den Yayaköy'e gidiyor. Bu kez öyle bir izlenim veriyor ki Marmara'nın içinden devam edecek ve Gelibolu kesiminden kırılma yapacak. Bunlar büyük depremin alıştırmaları" ifadelerini kullandı.

Marmara Denizi’nin Tekirdağ açıklarında saat 16.38’de bir deprem gerçekleşti. İstanbul’da da hissedilen 4.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Haber Global yayınına katılan Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, önemli açıklamalarda bulundu.

MARMARA’NIN İÇİNDEN DEVAM EDECEK

Meydana gelen depremin, daha büyük depremlerin alıştırması olduğunu ifade eden Ercan, şunları söyledi;

*Kuzey Marmara’da iki deprem bekliyoruz. Biri Küçükçekmece bir tanesi de Marmara Ereğlisi önü diye. Bu deprem 7 ile 7.2 arasında.

*Bir hafta önce de Şarköy’de oldu. Aynı kırık üzerinde Tekirdağ kolu üzerinde deprem olmaya başladı. Tekirdağ kolu Büyükçekmece’den başlıyor, buradan Kumburgaz’a oradan Silivri’ye geçiyor.

*Depremin olduğu yer Tekirdağ kolunun odak noktası. Buradan kırık devam ediyor, Uçmakdere’den Yayaköy’e gidiyor.

*Bu kez öyle bir izlenim veriyor ki Marmara’nın içinden devam edecek ve Gelibolu kesiminden kırılma yapacak. Bunlar büyük depremin alıştırmaları.