Gündem
29 Ara 2020 15:30 Son Güncelleme: 29 Ara 2020 17:22

İstanbul'da vahşet! Aylin Hoca'yı yakarak öldürdü!

İstanbul Maltepe'de Kemal D. isimli kişi, eski sevgilisi olduğu iddia edilen Aylin Sözer'i yakarak öldürdü.

İstanbul Maltepe'de Kemal Delbe isimli erkek, eski sevgilisi olduğu iddia edilen özel bir üniversitede öğretim görevlisi Aylin Sözer'in üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Sözer yaşamını yitirdi. Şüphelinin yapılan üst aramasında üzerinde Sözer'e ait altınlar ve yanıcı sıvı bulundu. Kemal Delbe gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu. 

Bu sırada dairede çıkan yangını itfaiye ekipleri söndürme çalışmasına başladı. Binanın dumanla dolması nedeniyle diğer dairelerde bulunan yurttaşlar ve çocuklar tahliye edildi.

CİNAYETİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKIYOR

Yapılan incelemelerde, Kemal Delbe'nin, Aylin Sözer'den borç para istediği ve dün akşam saatlerinde Sözer'in evine gittiği öğrenildi. Bugün öğle saatlerinde ise şüpheli, önce Aylin Sözer'in boğazını kesti ardından üzerine yanıcı madde döktükten sonra ateşe verdi. Kadın yanarak, feci şekilde hayatını kaybetti.

Olay saat 12.30 sıralarında Maltepe ilçesinde meydana geldi. Özel bir üniversitede öğretim üyesi olan Aylin Sözer'den haber alamayan kardeşleri durumu polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede Sözer'in yaşadığı eve giden polis ekipleri içeride birinin olduğunu fark etti. Ekipler kapıyı çaldı fakat kimse açmadı. Polislerin geldiğini gören şüpheli Kemal Delbe kapı önüne yığınak yaptı. Ardından ekipler tarafından çağrılan çilingir kapıyı açtı. Dairede yangın çıktığını gören polisler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Şüphelinin yapılan üst aramasında üzerinde Sözer'e ait altınlar ve yanıcı sıvı bulundu.

LİNÇ GİRİŞİMİ

Kemal Delbe gözaltına alındığı sırada çevredekiler linç girişiminde bulundu. Aylin Sözer'in kardeşi olay yerinde sinir krizi geçirdi. Evde yapılan olay yeri ve savcı incelemesinin ardından Aylin Sözer'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

SON PAYLAŞIMI NE OLDU

Instagram hesabındaki son paylaşımını 9 saat önce yapan Aylin Sözer, öldürülmeseydi bu akşam saat 20.00'de "Çocuk Resimlerininin Analizi Eğitimi" başlıklı bir eğitim düzenleyecekti.

"BİR CANİNİN..."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise, Aylin Sözer'in yakılarak öldürülmesine tepki gösterdi.

Haberin üzüntüsü içinde olduğunu ifade eden Selçuk, "Başımız sağ olsun" dedi.

Ziy Selçuk'un mesajı şu şekilde:

1 YIL ÖNCE ŞİDDETİ ANLATMIŞTI

İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde öğretim görevlisi olan Dr. Aylin Sözer, Nisan 2019'da konuk olduğu Haber Global'de 'şiddet' üzerine konuştu.

Artan cinayetler ve şiddet vakalarının çocuklara nasıl yansıdığını değerlendiren Sözer, "Biz toplumda şiddeti ne kadar çok gözlemliyorsak çocuklar arasında da o kadar yaygınlaşıyor" ifadelerine yer vermişti.