Gündem
19 Haz 2021 15:10 Son Güncelleme: 19 Haz 2021 15:47

İstanbul'da korkutan deprem! Merkez üssü Kartal!

İstanbul'un Kartal ilçesinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre deprem 7.06 km derinlikte gerçekleşti.

İstanbul genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Alınan bilgiye göre, deprem İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasındaki birçok ilçede hissedildi. Sosyal medyada ise kullanıcılar sarsıntıyla birlikte yüksek bir sesin duyulduğunu belirtiyor.

MERKEZ ÜSSÜ KARTAL

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre saat 15.07'de meydana gelen depremin şiddeti 3,9 iken, merkez üssü Kartal oldu. Depremin 7.06 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

Kandilli ise depremin 4,2 şiddetinde ve merkez üssünün Sultanbeyli olduğunu belirtti. Depremin 15.1 kilometre derinlikte meydana geldiği ifade edildi.

KIZILAY'DAN İLK AÇIKLAMA
Deprem ile ilgili açıklama yapan Kızılay, "İstanbul'un Kartal ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 3,9 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir" sözlerine yer verdi.

EKREM İMAMOĞLU: GEÇMİŞ OLSUN İSTANBUL
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden depremle ilgili paylaşımda bulunarak, "İstanbul'un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak #deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul" dedi.

"HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR"
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "AFAD Başkanlığından alınan bilgilere göre; bugün saat 15.07'de #Kartal ilçemiz Yakacık Çarşı Mahallesi civarında 3.9 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir. Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. İlimize geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi.

 

 

ETİKETLER
#deprem