Gündem
31 Ağu 2022 16:59 Son Güncelleme: 31 Ağu 2022 17:02

İstanbul'da sağanak yağış alarmı: AFAD'dan SMS'li uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) ardından bir uyarı da AFAD'dan geldi. SMS ile uyarıda bulunan AFAD, İstanbul'da çok kuvvetli yağış beklendiğini belirterek sel, yıldırım, dolu ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Megakent için bir kez daha 'yaz sağanağı' uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün birçok il için verdiği 'sarı' kodun ardından bir uyarıda AFAD'dan geldi. 

İstanbul'da gün boyu çok kuvvetli yağış beklendiğini bu yüzden de dikkatli olunmasını isteyen AFAD, beklenen yağışın sel, yıldırım, dolu ve hortum gibi olumsuzluklara da neden olabileceğini belirtti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre de İstanbul başta olmak üzere bugün; Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Edirne'nin güneyinde yerel kuvvetli yağış bekleniyor. 

Kuvvetli yağışların etkisini, bölgenin batısında akşam saatlerinde, kuzey ve doğu kesimlerinde gece saatlerinde kaybetmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ'E DE UYARI GELDİ 

Bir uyarıda Batı Karadeniz için geldi. Buna göre; bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Batı Karadeniz’de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Ankara’nın Nallıhan ilçesinde kısa süreli ve yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN 'SAĞANAK' UYARISI

Bir diğer uyarı da İstanbul Valiliğinden gelmişti. 

İstanbul Valiliği, kentte sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü kuvvetli sağanağın etkili olacağı uyarısını yapmıştı.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanağın İstanbul'da yerel olarak kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Yağışların etkisini bölgenin batısında akşam, kuzey ve doğu kesimlerinde gece kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.