İstanbul’da o ilçelerdekileri rahatlatan sözler! ‘Zemin çok sert balyozla bile kırılmaz…’

Türkiye, deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken hayatını kaybedenlerin sayısı da 45 bini geçti. Kahramanmaraş'ta Hatay'da, Gaziantep'te, Adıyaman'da binlerce bina enkaz haline geldi. Yüksek şiddetli artçı sarsıntılar da hem Malatya hem de Hatay'da devam ediyor. Niğde ve Kayseri'de de hasar oluşturmayan depremler oldu. Tüm gözler beklenen Marmara depremindeyken uzman isimden gelen yorum İstanbul'un o ilçelerinde yaşayanları rahatlattı.

İstanbul’da o ilçelerdekileri rahatlatan sözler! ‘Zemin çok sert balyozla bile kırılmaz…’ - Sayfa 1

Hem Kahramanmaraş hem de Bingöl depremi öncesinde televizyon programlarında uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Marmara depremi noktasında hazırlıklı olunmasının altını çiziyordu. Keza Prof. Dr. Celal Şengör de Marmara'da 7.2 üstü bir deprem olacağını Bakırköy, Yeşilköy, Ataköy, Avcılar, Küçükçekmece gibi bölgelerin çok riskli olduğunu belirtmişti.

110
İstanbul’da o ilçelerdekileri rahatlatan sözler! ‘Zemin çok sert balyozla bile kırılmaz…’ - Sayfa 2

ATV ekranlarında Marmara'daki fay hattını ve zeminin sağlamlığını değerlendiren Jeoloji Mühendisi Dr. İshak Yılmaz, uzmanların genel olarak birleştiği kıyı şeritleri için uyarı yaptı.

210
İstanbul’da o ilçelerdekileri rahatlatan sözler! ‘Zemin çok sert balyozla bile kırılmaz…’ - Sayfa 3

Yılmaz; özellikle doldurulmuş alanlara bina yapılan Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Bakırköy gibi yerlere çok dikkat edilmesini belirtti.

310
İstanbul’da o ilçelerdekileri rahatlatan sözler! ‘Zemin çok sert balyozla bile kırılmaz…’ - Sayfa 4

Dr. İshak Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: 

410