Gündem
04 Eki 2018 15:35 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:53

İstanbul'da kayıp gazeteci bilmecesi! Suudi Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı!

Suudi Arabistan Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Suudi Büyükelçi'den kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumuyla ilgili izahat istendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün (3 EKim 2018) konuya ilişkin yaptığı açıklamada Suudi Arabistanlı muhalif gazeteci Jamal Khashoggi'nin (Cemal Kaşıkçı), Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda olduğunu açıklamıştı. Reuters'a konuşan bir Suudi yetkili de, Kaşıkçı'nın 'çoktan gittiğini' belirtmişti.

Bugün Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu tarafından bugün yapılan açıklamada, Kaşıkçı'nın konsolosluktan çıktıktan sonra kaybolma şartlarına ilişkin gerçeklerin ortaya çıkarılması için Türk yetkililerle koordinasyon ve tarkip içerisinde oldukları belirtildi.



Tutuklanma tehdidi nedeniyle Suudi Arabistan'dan ayrılmıştı
Kaşıkçı, Suudi Arabistan'da bir gazetede editörlük ve Suudi Arabistan’ın eski istihbarat başkanı Prens Türki bin Faysal'a danışmanlık yapıyordu, ancak Riyad yönetimi ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a karşı yazdığı muhalif yazılar sebebiyle tutuklanma tehdidi nedeniyle bir sene önce ABD’ye taşındı. ABD’ye taşındığından bu yanan Kaşıkçı, Washington Post gazetesinde köşe yazıları yazıyordu.

Washington Post için Eylül 2017’de kaleme aldığı yazısında “Ben evimi, ailemi ve işimi geri bıraktım ve sesimi yükseltiyorum… Başka türlüsü hapishanede çürüyenlere ihanet olur. Birçokları konuşamazken ben konuşabiliyorum” ifadelerini kullanmıştı.