Gündem
09 Mar 2022 13:18 Son Güncelleme: 09 Mar 2022 14:51

İstanbul'da kar endişesi: Okullar tatil edildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu gece yarısından itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın etkili olmaya başlayacağını açıkladı. İl genelinde 10-20 santimetre kar kalınlığı bekleniyor. Hafta başına kadar soğuk hava ve kar yağışının etkili olacağı bildirildi. İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle okullar pazartesi gününe kadar tatil edildi.

Meteoroloji, İstanbul il genelinde bu gece yarısından itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışları, poyraz fırtınası ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Açıklamaya göre, il genelinde 10-20 santimetre kar kalınlığı oluşacak. Kentin kuzeyinde ve Boğaz kesiminde deniz etkili yoğun kar sağanakları nedeniyle 20 santimetre kar örtüsü oluşacak.

Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul’daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgârın önümüzdeki gelecek hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, yağış anında görüş mesafesinde azalma, ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da meteorolojinin tahminlerini hatırlatarak tedbir uyarısı yaptı.

OKULLARA KAR TATİLİ

Yapılan bilgilendirmede, İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle okulların pazartesi gününe kadar tatil edildiği belirtildi.

MEMUR VE İŞÇİLER YARIN İDARİ İZİNLİ SAYILACAK
Alınan kararlara göre tüm özel ve resmi eğitim ve öğretim kurumlarının 14 Mart tarihine kadar tatil edildiği belirtildi. İstanbul'da, asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla güvenlik, sağlık, ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personel yarın idari izinli sayılacak.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden bugün saat 10.30'da alınan verilere göre 10 Mart 2022 Perşembe günü (Yarın) İstanbul için TURUNCU alarm verilmiştir. Öngörülen raporlar ve beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle;

1- 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren; İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları,

KUR'AN KURSLARI VE ANA SINIFLARI DA DAHİL
2- Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,

3- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinde 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar faaliyetlere ara verilmesine,

ÜNİVERSİTELER DE TATİL EDİLDİ
4- İstanbul'da bulunan Üniversite Rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,

5- Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.

Saygıdeğer hemşehrilerimizin karla mücadele konusunda alınan önlemlere verdikleri destek ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz."