Gündem
30 Kas 2011 11:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:05

İSTANBUL'DA DEHŞET ANLARI! SARAYI BASAN SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ!

İstanbul'un turistik merkezi Sultanahmet, sabah saatlerinde silah sesleriyle yankılandı. VİDEO

İstanbul’un turistik merkezi Sultanahmet, sabah saatlerinde silah sesleriyle yankılandı. Sırt çantalı ve silahlı bir kişi, Topkapı Sarayı’nın önünde rastgele ateş açıktan sonra sarayın içine girdi.

Saldırgan burada sarayın güvenliğinden sorumlu askerlerden birini ve bir otopark görevlisini yaraladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırgan sarayın içinde yaraladığı askerin silahını da yanına aldı.

İddialara göre, saldırgan “Allahu Ekber” diyerek etrafa ateş açtı.

Silah seslerinin yankılanması sonrasında bölgeye çok sayıda polis ve özel hareketçı gönderildi.

Polislerin bölgeye gelmesinden sonra sarayın içinde ve duvarlarında filmleri aratmayan sahneler yaşandı. Polisler ve özel harekat polisleri, sarayın bahçesinde ve duvarlarında uzun namlulu silahlarla saldırganı aradı. Polislere bir emniyet helikopteri de havadan destek verdi.

Kısa süre sonra bölgede silah sesleri tekrar yankılanırken, polisler ve saldırgan arasındaki çatışma zaman zaman çok yoğunlaştı. Saraydan ardı ardına ve dakikalarca silah sesleri geldi.

Bu arada silahlı çatışmada yaralanan 2 kişi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Saldırıda yaralanan iki kişiden birisinin vücuduna 3 kurşun isabet ettiği öğrenildi.

VALİ’DEN ’ÖLDÜRÜLDÜ’ AÇIKLAMASI

İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaptığı açıklamada olayı takip ettiklerini ve olayın tamamen kişisel olduğunu söyledi.  Vali Mutlu ayrıca, "Saldırı amaçsız görünüyor" dedi.

Saldırı ve çatışmanın üzerinden yaklaşık 1 saat geçtikten sonra silah sesleri daha da azaldı ve saldırganın sarayın içindeki bir bahcede gizlenirken polis helikopteri tarafından tespit edildiği bilgisi ulaştı. Yapılan operasyon sonunda Topkapı Sarayı’nın içinde saatlerce polisle çatışan ve 2 kişiyi yaralayan saldırgan öldürüldü.

İŞTE O DEHŞET DOLU DAKİKALAR...