Gündem
09 Eyl 2021 14:03 Son Güncelleme: 09 Eyl 2021 15:03

İstanbul'da 'Büyük Uyanış' mitinginde izin krizi! Abdurrahman Dilipak valilik kararını paylaştı

Kovid-19 aşısı karşıtları 11 Eylül’de İstanbul Maltepe’de ‘Büyük Uyanış’ ismiyle miting düzenlemeye hazırlanırken mitingde izin krizi yaşandı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak valilik kararını duyurdu.

Koronavirüs aşısı karşıtları, 11 Eylül’de İstanbul Maltepe’de “Büyük Uyanış” ismiyle miting düzenlemeyi planlıyor. Söz konusu miting için Twitter üzerinden kampanya başlatıldı. Farklı şehirlerden otobüsler bile kaldırılacağı duyuruldu. Aşı karşıtlarının 23 Ağustos’ta “Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor” başlığıyla Maltepe Kaymakamlığı’na yaptığı başvuru reddedildi. Kaymakamlık mitinge izin vermedi.

23 Ağustos günü Maltepe Kaymakamlığı’na "Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor" konulu miting izni için başvuruda bulunan Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, "Mitingin iptal edildiği bilgisi doğru değil. Açıklandığı gibi 11 Eylül Cumartesi günü Maltepe’de mitingimizi düzenleyeceğiz" dedi. Yalçın, "Miting için gerekli izin valilikten mi alındı mı?" sorusuna ise  "Evet" yanıtını verdi.

"Kafa karıştırmak isteyenlerin niyetleri belli"
Mitingdeki konuşmacılar arasında yer alan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "11 Eylülde Maltepe mitingi zamanında, sorunsuz bir şekilde yapılacak. Diğer illerden mitinge katılmak isteyenlerin intikalinde inşallah bir sorun yaşanmayacak. Bir takım gerçek dışı haberlere lütfen itibar etmeyiniz. İçişleri Bakanlığı ve Valilik süreci takip ediyorlar. Miting konusunda kafa karıştırmak isteyenlerin niyetleri belli. Miting vaktinde yapıldığında, kim onlar tekrar hatırlayın ve onların bir sonraki haberleri konusunda bugün yaptıklarını hatırlayın. Uğraşmak zorunda kaldığınız yalanlar, bundan sonrası için baht kaynağı olsun" dedi.

Valilik belgesini paylaştı
Twitter hesabından İstanbul Valiliğinin mitinge izin verdiğini duyuran Dilipak, izin yazısını da paylaştı. Anadolu Birliği Partisi tarafından "Anayasayı Koruma İnisiyatifi Bir Araya Geliyor" mitinginin düzenlenmesi valilik tarafından uygun görüldü.

 

"Yalanlar üzerine dedikodu"
İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk, aşı karşıtlarının yaptıkları ve sürdürdükleri girişimleri halk sağlığına kötülükten başka bir anlam taşımadığını vurguladı. Öztürk, “Hiçbir hekim kanıta dayalı olmayan veriler üzerinden yalan bilgilerle halkın kandıramaz. Hekim kimliği altında aşılara karşı çıkan bazı kişilerin, kendi ürünlerini fahiş fiyata pazarlamaya çalıştıklarını görüyoruz. Bilimsel tartışma başka bir konu yalanlar üzerine dedikodu farklı bir konu. Bu şarlatanlara karşı İstanbul Tabip Odası olarak gereken mücadeleyi veriyoruz ancak Sağlık Bakanlığı’nın da soruşturma yürütmesini bekliyoruz” dedi.