İstanbul'da büyük saadet zinciri operasyonu! 300 milyon lira topladılar!

İranlı baba ve 4 çocuğunun kurduğu saadet zinciri kısa süre içinde 2 bin kişiyi tuzağa düşürdü. Yüksek kâr payı vaadiyle 50 milyon dolar para toplayan şebeke üyelerine dün İstanbul polisi operasyon yaptı. Polis dün sabah yürütülen soruşturma sonrası gözaltı listesindeki 30 kişiye yönelik operasyon yaptı. 16 kişi gözaltına alınırken, bir kısım şüphelinin ise firari oldukları öğrenildi.

İstanbul'da büyük saadet zinciri operasyonu! 300 milyon lira topladılar! - Sayfa 1

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Bir kaç yıl önce ülkeleri İran’da 12 bin kişiden, kurdukları saadet zinciri aracılığıyla para toplayan şebeke üyeleri, deşifre olunca Türkiye’ye kaçtı. Başlangıçta Antalya’da bir süre faaliyet yürüten şebeke bir yıl önce İstanbul’a yerleşmeye başladı.


111
İstanbul'da büyük saadet zinciri operasyonu! 300 milyon lira topladılar! - Sayfa 2

Baba Seyed M. J. ile biri kız 4 çocuğunun yönetici olduğu şebekenin hedef kitlesini İstanbul’daki zengin İranlılar oluşturdu. Şebeke, ilk olarak İstanbul’un lüks semtlerinde kiraladıkları villalara yerleşti.


211
İstanbul'da büyük saadet zinciri operasyonu! 300 milyon lira topladılar! - Sayfa 3

Lüks otomobiller, pahalı saatler ve şık giysileri ile oldukça zengin oldukları izlenimini veren şebeke üyelerinin sahaya inmeleri için her şey tamamdı.


311
İstanbul'da büyük saadet zinciri operasyonu! 300 milyon lira topladılar! - Sayfa 4

Gece kulüplerinden, restoranlara, AVM’lerden düğün organizasyonlara değin özellikle İranlıların yoğun olduğu mekânlar temel uğrak alanları oldu.


411