İstanbul'da büyük bir deprem yaşanacak mı? "Tüm veriler çürütüldü" diyerek açıkladı

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, uzun süredir sıklıkla gündeme gelen, herkesin az çok bir fikrinin oluştuğu ve korkuyla beklenen büyük İstanbul depreminin olmayacağını söyledi.

İstanbul'da büyük bir deprem yaşanacak mı? "Tüm veriler çürütüldü" diyerek açıkladı - Sayfa 1

Özel bir üniversitenin yeni dönem açılışında konuşma yapan deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'da 7 ve üzeri deprem olmayacağını söyleyerek nedenlerini açıkladı.

17
İstanbul'da büyük bir deprem yaşanacak mı? "Tüm veriler çürütüldü" diyerek açıkladı - Sayfa 2

Üşümezsoy, olabilecek en şiddetli depremin Kumburgaz civarlarında 6-6 buçuk büyüklüğünde olabileceğini söyledi.

27
İstanbul'da büyük bir deprem yaşanacak mı? "Tüm veriler çürütüldü" diyerek açıkladı - Sayfa 3

Bu zamana kadar edinilen verilerin çürütüldüğünü söyleyen Üşümezsoy, "250 yılda bir Marmara’da büyük deprem oluyor" söyleminin, 2 büyük depremle birlikte henüz 250 yıl dolmadan enerjinin boşaltıldığını, 170 kilometrelik Marmara hattında ise aktarıldığı gibi bir enerji birikimin olmadığını belirtti.

37
İstanbul'da büyük bir deprem yaşanacak mı? "Tüm veriler çürütüldü" diyerek açıkladı - Sayfa 4

7 ÜZERİ DEPREM OLMAYACAK

Çarpıcı bilgilendirmelerde bulunan Üşümezsoy, uzamanlar tarafından 1999'dan beri ortaya koyulan modellerin gerçeklikten uzak olduğunu söyledi. 7 ve üzeri deprem olmayağı ifadesini ise, "Dendi ki Marmara Denizi’nde 1912’de batı ucunda Saroz’da bir deprem olmuş ama o Marmara denizine girmemiş Gaziköy’de kalmış. Diğer tarafta ise 1999’da deprem oldu Körfez’de. O da Osmangazi Köprüsü’nden daha batıya doğru Marmara’ya girmedi. 

47