Gündem
02 Mayıs 2019 11:29 Son Güncelleme: 02 Mayıs 2019 11:53

İstanbul'da 3 ilçede seçimle ilgili 32 ayrı soruşturma! 100'ün üzerinde kişi ifadeye çağrıldı!

Maltepe, Kadıköy ve Ataşehir'de sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin yapılan suç duyuruları kapsamında 32 ayrı soruşturma başlatıldı.

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, soruşturmalar AK Parti ve MHP ile sandık sayımlarında suç şüphesi olacak durumlar olduğu gerekçesiyle ilçe seçim kurulu başkanlarının şikayeti üzerine başlatıldı. 

Açılan soruşturmalar kapsamında savcılık, ilgili ilçe seçim kurullarından ihbar edilen sandıklarla ilgili tutanakları ve çalışan görevlilerin kimlik bilgilerini istedi.  

100'ün üzerinde sandık kurulu başkanı ifadeye çağrıldı 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada 100'ün üzerinde sandık kurulu başkanı ve üyesi "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Bu kapsamda, 10 şüphelinin ifadesi alındı. Şüphelilere yöneltilen suçlama ise "görevi kötüye kullanma" ve “seçim kanununa muhalefet "

Savcılık, Maltepe İlçe Seçim Kurulu’nca ilçede görevlendirilen sandık başkanı ve üyeleriyle ilgili bir gazete haberine ilişkin de re'sen soruşturma başlattı. Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında, bu kişilerin sandık başkanı ve üyesi olma şartları taşıyıp taşımadığı araştırılacak.