Gündem
02 Eki 2023 17:09 Son Güncelleme: 02 Eki 2023 17:10

İstanbul'da 13 yaşındaki çocuğa takside taciz

Çekmeköy'de okuldan eve gitmek için taksiye binen 13 yaşındaki kız çocuğu, şoför tarafından taciz edildi. Ailenin şikayetiyle gözaltına alınan şoför ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Çekmeköy'de geçtiğimiz hafta sonu okuldan çıkan 13 yaşındaki kız çocuğu, eve gitmek üzere bindiği takside, iddiaya göre taksi şoförünün sözlü tacizine uğradı. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan taksi şoförü ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Olay 30 Eylül Cumartesi günü saat 13.30'da Çekmeköy'de yaşandı. 13 yaşındaki İ.Ö, ek ders aldığı okuldan Ataşehir'deki evine dönmek için okulunun güvenlik kulübesinde taksi bekledi. Bir süre sonra H.G. adlı taksi şoförü aracıyla okul bahçesine girdi. Taksiyle kaldırıma çıkarak durabilen şoför daha sonra aracından inerek taksiyi kontrol etti. Güvenlik kulübesinden çıkan İ.Ö. ise taksiye bindi. 

Yolculuk sırasında iddiaya göre taksi şoförü H.G, çocukla konuşmaya başladı. İ.Ö'ye önce yaşını soran H.G. ardından çeşitli sorular sorarak çocuğa sözlü tacizde bulundu. Durumdan rahatsız olan İ.Ö, taksi şoförüne cevap vermedi ve taksiden inerek evine girdi. 

İ.Ö anne ve babasına durumu anlattı. Aile, Ataşehir Sevgican Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Taksi şoförü H.G, polis tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Karakolda ifadesi alınan H.G. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Taksi şoförünün okul bahçesine girerek kaldırıma çıktığı ve çocuğun taksiye bindiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

'HER ŞEY İÇİN ÇOK GEÇ OLACAK'
Taksi şoförünün serbest bırakılmasının ardından baba B.Ö. duruma tepki gösterdi. Kızı eve gelince neler olduğunu sorduklarını söyleyen B.Ö, "Apar topar olayın bu seviyede olduğunu anlayınca Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gittik. Oradan da çocuk şubeye Örnek Polis Merkezine yönlendirdiler. İfadeyi verdik. Hakikaten 2 saat içerisinde şahsı taksi durağından Çekmeköy'den alıyorlar. Biz çok şaşırdık ve çok iyi bir sonuç aldığımızı düşündük. Taksici kızımızı bıraktığında evi biliyor ve bekliyor. Arkasından eve girmesini bekliyor. Arkasına baktığında kızımız hala orada ona baktığını görüyor. Fotoğraf mı çekiyor telefonuyla ne yapıyor. Apar topar tabii kız korkuyor içeri giriyor. Şimdi gözaltına alındı ama öğreniyoruz ki aynı gün serbest bırakılmış. Bizim 2 gün biraz rahattı içimiz. Kızımıza da telkinde bulunduk. Şu an hiçbir şekilde sana zarar veremez korkma diye. Ama bugün öğreniyorum ki ben zaten cumartesi günü salıverilmiş. Şu anda elini kolunu sallayarak geziyor bu şahıs. Gerçekten bu şahıs bir şekilde evimize gelip ya da bir şekilde kızımın karşısına çıkıp zarar verdiğinde o zaman adalet işleyecek. Ama her şey için çok geç olacak" diye konuştu.

13 yaşındaki İ.Ö'nün polise verdiği ifadede, "Araca biner binmez araç şoförünün ağzı açık olan bisküviden ve açılmamış su ikram ettiğini ama istemediğini; sigara kullanıp kullanmadığını, erkek arkadaşı olup olmadığını sorduğunu, erkek arkadaşının olmadığını öğrenince ise 'Erkeklerle tek kalma "arkadan bıçaklar, vururlar" dediğini söylediği öğrenildi.