İstanbul'da 12 ilçe için deprem alarmı! AFAD mahalle mahalle açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yayımlanan 'kırmızı eylem' planıyla birlikte, İstanbul'da meydana gelebilecek olası deprem öncesinde en riskli ilçeler ve mahalleler belli oldu.

İstanbul'da 12 ilçe için deprem alarmı! AFAD mahalle mahalle açıkladı - Sayfa 1

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) geçen yıl yayımladığı kırmızı eylem planıyla birlikte, İstanbul'da deprem riski en yüksek olan ilçe ve mahalleleri duyurdu.

122
İstanbul'da 12 ilçe için deprem alarmı! AFAD mahalle mahalle açıkladı - Sayfa 2

AFAD İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı’na (İRAP) göre olası büyük bir depremde İstanbul’u bekleyen tehlikeler şöyle sıralandı:

222
İstanbul'da 12 ilçe için deprem alarmı! AFAD mahalle mahalle açıkladı - Sayfa 3

Deprem İstanbul’un tüm ilçeleri için yüksek risk oluşturmakla birlikte; özellikle Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri ve yakın mahalleler olası büyük depremden yoğun olarak etkilenecek.

322
İstanbul'da 12 ilçe için deprem alarmı! AFAD mahalle mahalle açıkladı - Sayfa 4

Bu durumun ana sebepleri olarak; belirtilen ilçelerin faya yakınlığı, yapı stoğu taşıyıcı sistem özelliklerinin yetersizliği, zemin koşullarının sıvılaşmaya müsait olması gibi sebepler sayılabilir.

422