Televizyon
20 Ara 2012 20:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

İSTANBUL'A KAR YAĞDI DIGITURK ÇILDIRTTI! (MEDYARADAR/ÖZEL)

İstanbul'a kar yağdı, kent beyaz örtüyle kaplandı. Trafik felç oldu. Sıcak evlerinde oturma fırsatı yakalayanlar televizyon keyfi yapmak istedi. Ancak her ay onlarca lira vererek Digitürk abonesi olanlar o kadar da şanslı değildi.

Sıradan çanak antenle uydu sistemi kullananlar gün boyu hiçbir sorun yaşamazken Digitürk aboneleri çıldırdı. Kar nedeniyle sık sık yayının kesilmesi nedeniyle Digitürk çağrı merkezini telefon yağmuruna tuttu ancak sorun çözülmedi.
Çağrı merkezini arayan aboneler “Kötü hava koşulları nedeniyle yayın alamamaktasınız, lütfen kurulum ayarlarınızla oynamayın” uyarısıyla karşılaştı
Yıllardır aynı sorunun yaşanmasına rağmen şirket yönetiminin bir türlü çözüm üretmemesinden şikayet eden aboneler her kar ve yağmurda yayının kesilmesi nedeniyle tepki gösterdi.
Bu durum Digitürk’ün resmi internet sitesinin forum bölümüne de yansımış durumda. Kullanıcılar çıldırtan kesintileri bu sitede anlatmış. İşte Diğitürk’ün resmi sitesinde yer bulan bazı şikayetler;
+++
Sn İlgililer

1. Yağmur yağdığında
2. Kar yağdığından
3. Hava karardığında ( Havada kara bulutlar olduğunda )
4. Havanın biraz olsun rüzgarlı olduğundan ( fırtınadan bahsetmiyorum )

Ben sadece geriye kalan dilimlerde tv izleyebiliyorum. İlk başlarda geçer die düşündüm yada kalıcı olmaz böle bir silkelenir kendine gelir die ama nafile lakin 5 dk izlenebiliyorken 10 dk kesik kesik yada e-34 yada bilmem ne hatası veriyor.
Günümüz teknolojsinde buna bir çözüm yok mu çünkü digitürk kullanmadan önce normal digital yayın alırken bu tarz sorunlar sadece fırtına olduğu zaman olrudu oda kısa süreli.

Bunun bir çözümü var mı? varsa müşteri hizmetlerindeki bayan arkadaşın bana " hava şartları düzelene kadar bu sorunları yaşarsınız " sözünü dikkate almayacağım. Çünkü kış ayı ortamala son bahardaki yağmurlu günler ide sayarsak en iyimser tahminle ay gibi bir zaman dilimine tekabül etmekte.O zaman 3ay benim üyeliğimi durdurun boşuna para vermiyeyim.

Allah aşkını günümüz teknolojisinde böyle bir şey kabul edilebilir mi sorarım size. Eğer bayan arkdaşın söylediği doğruysa ben hemen üyeliğimi iptal ettirmek istiyorum birde faks maks bişiler dedi çekilecek felan ne yazılacaksa ve birde faks numarası onu rica ediyorum.

+++
Aynı şekilde ben de müzdaribim bu sorunlardan.Bir gitti mi de mübarek 3-4 saatte zor geliyor,kaldı ki onu da kabloyu tak-çıkar zorla uğraşarak becerebiliyorum!!!!

+++
Yağmur ve rüzgar var ise problemler de başlıyor

bu genel bir sorun sanırım...
+++
aynı sorun bendede var nerden bulaştım bu digiturk e 4 yıldır üyeyim şimdiye kadar bu sorunlar olmuyordu neden şimdi. üyeliğimi iptal etmek istediğimde üyeliğinizin bitmesine 2 ay var diyorlar eğer iptal ederseniz geriye dönük bütün indirimleri tahsil edecez diyorlar yani 2 ay sonra ne olacak bakalım söz bana geçecek bir dahamı asla .ve her platformda bu sıkıntılarımı dile getireceğim ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN
+++
ben de servis aradım çok yoğunlarmış pazartesiye randevu verildi hafta sonu tv keyfı yapamıyacakmıyım bu ne yaaa aradıgım fırmada YENİ SİSTEM ELEKTRONİK adana da sınyal gonderdık yapacak bısey yok efendım dıyor …
+++
ben türksat taki yayınların hiç kesildiğini bilmiyorum hatta horbird astra etulsat 9 10 bu uydularda ki kanallar hiç kesilmiyor kar yağmur fırtına bu digitürk ün verdiği cihazlar ve kullandığı küçük çaplı çanaklardan kaynaklanıyor
+++
tamam ok kar yağıyor eyw. ama bende D smart ta var onda niye yayın var .

MEDYARADAR/ÖZEL