Gündem
07 Şub 2022 22:12 Son Güncelleme: 07 Şub 2022 22:45

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan Üsküdar'daki patlamaya ilişkin açıklama

Üsküdar'da patlama olan binanın yıkım çalışmaları başladı. Bina sakinleri yıkım çalışmasını gözyaşları içinde izledi. Öte yandan sokaktaki 5 binanın daha tahliyesine karar verildi.

Üsküdar, Valide Atik Mahallesi Abacıdede Sokak'ta 5 katlı binanın dördüncü katında doğalgaz kaynaklı olduğu öğrenilen patlama meydana gelmişti. Patlamada dairede bulunan 4 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından bina boşaltıldı. Bina hakkında yıkım kararı verildi.

EKREM İMAMOĞLU ÇALIŞMALARI İZLEDİ

Polis ekipleri binanın bulunduğu yere şerit çekerek çevrede önlem aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olay yerine gelerek çalışmaları inceledi. Vatandaşlarla sohbet eden İmamoğlu daha sonra olay yerinden ayrıldı.

5 BİNANIN TAHLİYE EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Ekipler patlamanın meydana geldiği binada ve yakınlardaki apartmanlarda hasar tespit çalışması yaptı. Yapılan ilk incelemelerde 5 binanın tahliye edilmesine karar verildi. Yetkililer yapılacak incelemeye göre tahliye edilecek binaların sayısının değişebileceğini söyledi.

BİNA SAKİNLERİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİ

Öte yandan patlamanın meydana geldiği binada yıkım çalışmaları başladı. İş makinelerinin sokağa girdiği sırada apartmanda oturanlar, evlerine girmek istedi. Polis, yıkılma riski olan apartmana girilmesine müsaade etmezken, bina sakinleri yıkım anlarını gözyaşları içinde izledi.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Üsküdar’da öğlen saatlerinde doğalgaz patlamasının yaşandığı binada incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Sabah saatlerinde her daire sahibine 50’şer bin TL para ve kira yardımında bulunuyoruz” dedi.

"VATANDAŞLARIMIZIN EVLERİNİ ESKİ HALİNE GETİRMEK İÇİN BURADAYIZ"

Vali Yerlikaya, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Patlamanın meydana geldiği binanın belediye ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da konuyla ilgili çalışmaları sonucu yıkımı başlatıldı. Hepimize büyük geçmiş olsun. 42 vatandaşımızın barındığı apartmanda devlet olarak, valilik olarak, kaymakamlık, ilçe belediye başkanımız ve AFAD ile birlikte vatandaşlarımızın evlerini eski haline getirmek için buradayız. Onları mağdur bırakamayız. Otele gitmek isteyenleri otelde ve misafirhanelerde barındıracağız. Tedbir amaçlı dört bina da boşaltıldı. Belediyemiz yıkım kararını aldı. 19.00 itibarıyla yıkıma başladı. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum bakanımızın geçmiş olsun mesajını iletiyorum” dedi.

"SABAH SAATLERİNDE HER DAİRE SAHİBİNE 50'ŞER BİRN TL PARA VE KİRA YARDIMINDA BULUNUYORUZ"

Vali Yerlikaya, “Süratle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın koordinasyonunda 14 daire sahibine teslim edilecek. Sabah saatlerinde her daire sahibine 50’şer bin TL para ve kira yardımında bulunuyoruz. 4 binadaki vatandaşlar ile camı çerçeveleri kırılan vatandaşlarımızın sıkıntısı da Belediye Başkanlığı ve valiliğimiz tarafından halledilecek. Yaralanan kardeşimize de geçmiş olsun diyoruz. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak bina da hak sahiplerine teslim edilecek" ifadelerini kullandı.