Gündem
10 Mar 2022 11:23 Son Güncelleme: 10 Mar 2022 15:47

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan flaş açıklama! İstanbul'a girişler kapatıldı mı?

Meteoroloji tarafından yoğun kar yağışı uyarısının ardından İstanbul'a giriş yasağı gündeme geldi. Kentte perşembe ve cuma günü etkili olması beklenen kar yağışına yönelik İstanbul Valiliği bir dizi önlem aldı. Peki, İstanbul'a girişler kapatıldı mı?

İstanbul’da etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul’a tır ve kamyonlara kapalı mı sorgulamaları hız kazandı. Ocak ayında görülen kar yağışı sonrası Valilik İstanbul'a girişleri bir süreliğine kısıtlamıştı. Megakentte olumsuzluk yaşanmaması adına TIR ve kamyonların girişleri ikinci duyuruya kadar durdurulmuştu.

İSTANBUL'A GİRİŞLER DURDURULDU MU?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, beklenen kuvvetli kar yapışı nedeniyle TIR ve kamyonların ikinci duyuruya kadar İstanbul'a girişlerinin yasaklandığını açıkladı.

Vali Yerlikaya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, " Meteorolojiden alınan son verilere göre, beklenen kuvvetli kar yağışı nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar; Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden TIR ve kamyonların ilimize girişine 10 Mart Perşembe günü 04.00'ten itibaren izin verilmeyecektir."

İSTANBUL BOĞAZI TRAFİĞE KAPATILDI

İstanbul Boğazı saat 07.20 itibariyle olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü olarak geçişlere kapatıldı. Boğazda görüş mesafesi yarım milin altına düştü.

İSTANBUL VALİLİĞİ KAR TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI

İstanbul Valiliği, kent genelinde beklenen yoğun kar yağışına karşı yeni tedbirler aldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 09.03.2022 tarihli toplantısında;

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden bugün saat 10.30’da alınan verilere göre 10 Mart 2022 Perşembe günü (Yarın) İstanbul için TURUNCU alarm verilmiştir. Öngörülen raporlar ve beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle;

10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren; İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları kapalı olacak.