Gündem
23 Tem 2020 12:55 Son Güncelleme: 23 Tem 2020 13:59

İstanbul Valisi açıkladı! İşte Ayasofya'daki namaz için alınan önlemler!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya'da yarın kılınacak namazla ilgili alınan önlemleri açıkladı. Yerlikaya "Tarihi yarımadaya giden yollar saat 20'de kapanacak. Kenedi, Reşadiye, Ragıp Gümüşpala caddeleri kapalı olacak. Avrasya tüneli açık olacak, deniz, metro ve Marmaray seferleri devam edecek" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya’da yarın kılınacak namazla ilgili alınan önlemleri açıkladı. Yerlikaya, yaptığı açıklamada Ayasofya’ya çıkan yolların bu akşam saat 20.00’da kapanacağını belirterek, şehir dışından geleceklerin Yenikapı etkinlik alanına alınacağını söyledi.

İstanbul Valisi Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ayasofyamızı namazla, ezanla buluşturan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Efendimizin müjdelediği fethin bize emaneti. Onların mirası olan kimliğini yeniden kazanıyor. Bütün müslümanlar heyecanlı. Ben de heyecanlıyım. Bu görkemli günü, hemşehrilerimizin, misafirlerimizin her birimizin en güzel şekilde yaşayacağını belirtiyorum inşallah.

Ayasofya'ya gelirken 4 şeyi yanınızda getirmelerini rica ediyorum. Maske, seccade, sabır, anlayış...

Kadınlar için 2 erkekler için 5 olmak üzere namaz kılma alanları belirlendi.

Sağlıkla ilgili tüm tedbirler alındı.

Tarihi yarımadaya giden yollar saat 20'de kapanacak. Kenedi, Reşadiye, Ragıp Gümüşpala caddeleri kapalı olacak. Avrasya tüneli açık olacak, deniz, metro ve Marmaray seferleri devam edecek.

İl dışından otobüsle gelen misafirlerimiz için Yenikapı etkinlik alanı tahsis edilmiştir.

Namaz alanına girişler saat 10.00’dan sonra başlayacak. Girişler 11 ayrı kontrol noktasından yapılacak.

Cami sabaha kadar ziyarete açık tutulacak."