Gündem
07 Kas 2020 15:33 Son Güncelleme: 07 Kas 2020 16:11

İstanbul Spor Tesisi İşletmecileri'nden 'Oda' hamlesi!

Spor işletmecilerinin Esnaf Odası olmak için uzun yıllardır verdiği mücadelede ilk adım atıldı.

Spor Tesisi İşletmecilerinin Esnaf Odası olmak için uzun yıllardır verdiği mücadelede ilk adım atıldı.

Spor Tesisi İşletmecileri bu amaçla geçtiğimiz günlerde İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Bakırköy'deki toplantı salonunda biraraya gelerek üye bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda Spor Tesisi İşletmecilerinin genel sorunları, devlet nezdinde tanınabilirlik, oda olmanın avantajları, yeni istihdamlar sağlayıp devlete nasıl katma değer sağlanacağı ve mesleğin gelişimi konuları konuşuldu.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İSTESOB) Başkanı Faik Yılmaz'ın öncülüğünde, İSTESOB yönetim kurulunun desteği ile yapılan toplantıda uzun yıllar Botaş'ın başantrenörlüğünü yürüten ve halen Beylikdüzü Basketbol Akademisi Spor Okulu'nun kurucusu olan Ender Kaya bir sunum gerçekleştirdi.

Ender Kaya toplantıda bu girişimi İstanbul'dan başlatıp tüm Türkiye'ye yaymayı amaçladıklarını belirterek, "Bütün spor işletmelcilerini ve spor eğitmenlerini bu odanın içinde birleştirip İstanbul'un en önemli odalarından birini kurmak amacındayız. Bunun için de yoğun mesai ve çaba harcayacağız" dedi.

Spor Tesisi İşletmecileri Odası'nın kurucularından Erkan Aslan Yurtseven de toplantıda üyelik şartlarını açıkladı.

Yurtseven üyeleri öncelikle Gelir Vergisi yönünden şahıs mükellefi olunması gerektiği ve uygun nace kodu ile vergi açılışı yapmaları konusunda uyardı.Daha önce böyle bir odanın olmamasından dolayı yanlış nace kodu kullanan üyelere ise nace kodlarını düzeltmeleri konusunda bilgilendirdi. İlk defa açılış yapacak işletme sahiplerine ise bu konuda tam destek verileceğini belirtti.     

Pandemi dolayısıyla sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilen toplantının küçük gruplar halinde ileriki haftalarda da devam edeceği ve kısa süre içerisinde büyük bir toplantı ile seçimli genel kurulun yapılacağı tüm üyelere duyuruldu.