Medya
19 Haz 2019 11:15 Son Güncelleme: 19 Haz 2019 11:19

İstanbul seçimlerinden sonra ne olacak? Dilipak'tan korkutan uyarı!

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimleriyle ilgili çok çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Dilipak, seçimden sonra partilerin bir iç hesaplaşma içine girebileceğini ve parlamento aritmetiğinde değişmeler yaşanabileceğini yazdı.

Dilipak, Yeni Akit'te "Seçim sonrası mı!?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Herkes her şeyi ‘seçim sonrası’na bırakıyor. Seçim sonrası için, her iki tarafın da her ihtimale, karşı senaryoları hazır" ifadesini kullandı.

Dilipak, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin olarak "Görünen o ki, AK Parti’de de, CHP’de de, hatta diğer partilerde de seçim sonrasına ertelenen çok ciddi bir iç hesaplaşma hazırlığı var" dedi.

Kim kazanırsa kazansın tartışma derinleşerek devam edecek

Aslında burada 3. ihtimali kimse hesaba katmıyor. Bir ihtimal de şu, bu seçim sonuçları kimseyi tatmin etmeyecek diyen Dilipak, ''Kim kazanırsa kazansın tartışma derinleşerek devam edecek. Kimse açık ara bir kazanım beklemiyor. Bıçak sırtı bir kazanım söz konusu. Yine itirazlar, tekrar sayımlar, kaybeden tarafın seçime hile karıştı iddiaları ile seçimi şaibeli hale getirme çabaları''ifadesini kullandı.

Çok ciddi bir iç hesaplaşma hazırlığı var

Dilipak ''Görünen o ki, AK Parti’de de, CHP’de de, hatta diğer partilerde de seçim sonrasına ertelenen çok ciddi bir iç hesaplaşma hazırlığı var. Hatta bu hesaplaşma, AK Parti-CHP hesaplaşmasından sonuçları itibarı ile daha da can yakıcı olabilir'' dedi.

Parti içinde seslerini yükseltmeleri sürpriz olmayacak

Yeni oluşumların ittifakların gündeme gelebileceğini iddia eden Dilipak;''parlamento aritmetiğinde değişmeler yaşanabilir. Şimdi seçim öncesi, ‘rakip partiye koz vermemek için’ sesini yükseltmeyenlerin seslerini yükseltmeleri sürpriz olmayacaktır'' ifadesini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...