Gündem
09 Şub 2015 11:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

İstanbul savcılığı 'yasadışı dinlenen' isimleri açıkladı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dünkü operasyonda gözaltına alınan polisler tarafından yasadışı olarak dinlendiği iddia edilen kişilerin listesini açıkladı.

Listede cumhurbaşkanından, MİT müsteşarına kadar devletin zirvesindeki hemen her isim var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün operasyona dönüşen yasadışı dinleme soruşturması kapsamında 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı olduğunu açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şüphelilerin işlediği iddia edilen suçlar şöyle sıralandı: ‘Terör örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘kurulan örgüte üye olmak, ‘Terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal ve askeri casusluk’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs’…

Savcılık, yasadışı olarak dinlendiği iddia edilen isimlerin listesini ise şöyle açıkladı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bekir Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan

"HESABIMIZI ALLAH'A BIRAKTIK"
Bu arada "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin dün yapılan 2. dalga operasyonunda gözaltına alınan polislerin 5'i sağlık kontrolünden geçirildi.

Çevik kuvvet aracıyla getirilen polisler, sağlık kontrolü için adli muayene bölümüne götürüldükleri sırada gazetecilerin 'neden gözaltındasınız' sorusunu yanıtladı. Bir polis, "Bu ülkede Türk olmanın, vatana hizmet etmenin bedelini gözaltına alınmakla ödüyorum" dedi. Diğer bir polis ise, bozkurt işareti yaparak, “Saraydaki devşirme güç hesap verecek. Acem çocukları hesap verecek" diye bağırdı. Sağlık kontrolüne götürülen başka bir polis ise mahkeme kararlarını uyguladıkları için gözaltına alındıklarını söyledi. Diğer bir polis, “Allah büyük. Hesabımızı Allah'a bıraktık" şeklinde konuştu.

Sağlık kontrolünden geçirilen polisler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.