Gündem
28 Haz 2013 14:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:15

İSTANBUL ÖZEL İDARESİ'NDEN REDHACK SALDIRISINA AÇIKLAMA!

Redhack'in İstanbul İl Özel İdaresi'nin Fatura Otomasyon programını hacklemesinin ardından İstanbul İl Özel İdaresi'nden açıklama geldi.

İstanbul İl Özel İdaresi’nin yaptığı basın açıklamasında, sisteme kayıtlı herhangi bir faturanın silinmesi, güncellenmesinin söz konusu olmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bazı medya kuruluşlarında idaremizin otomasyon programının hacklendiğine ilişkin haberler yapılmıştır. Saldırgan grubun kamuoyunu yanıltıcı iddialarına açıklık getirmek için aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Bu sabah (28.06.2013) saat 06:30 sularında İstanbul İl Özelİ daresi’nin Fatura Otomasyon programına redhack gurubu tarafından hacksaldırısı düzenlenmiştir. Fatura Otomasyon programı ilçe milli eğitim müdürlüklerinin sadece veri giriş ekranı olarak tasarlanmıştır. Sistem ile İstanbul’da ki eğitim kurumlarının faturat akibinin daha hızlı bir biçimde yapılması amaçlanmıştır. Yani program üzerinde sadece fatura takibi yapılmakta olup herhangi bir tahakkuk(ödeme) işlemi yapılmamaktadır.

Sisteme kayıtlı herhangi bir faturanın silinmesi, güncellenmesi söz konusu değildir. Faturalarla ilgili asıl kayıtlar ilgili kurumlarda tutulmaktadır. Bu arada Hack saldırısı sonucunda sadece yeni kurum eklemesi yapılmıştır. Basında yer aldığı gibi kurumların borçlarının silinmesi, güncellenmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Söz konusu gurubun tamamen kamuoyunu yanıltma amaçlı bir girişimidir. Konu ile ilgili olarak adli mercilere başvurular yapılmıştır.

Gerekli önlemler alınıp fatura otomasyon sistemi tekrardan erişime açılmıştır."