Gündem
17 Mayıs 2023 09:21 Son Güncelleme: 17 Mayıs 2023 09:24

İstanbul merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu: 19 gözaltı

İstanbul'da FETÖ'nün gizli haberleşme ağlarını kullanarak kamu kurumlarına örgüt mensuplarını yerleştirdikleri tespit edilen şüphelilere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda aralarında aktif görevde olduğu belirlenen örgüt üyelerinin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da FETÖ/PYD terör örgütün gizli haberleşme ağlarını kullanan ve mülakatlarda kodlama yöntemiyle örgüt mensuplarını kamu kurumlarına yerleştirdikleri tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında aktif görevlerde bulunanların da olduğu 19 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yaptıkları araştırmalarda; haklarında örgüt içerisinde eylem ve faaliyet yürüttüklerine dair ifade ve teşhis beyanları bulunan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında şüphelilerin, örgütün gizli haberleşme yöntemi olan ankesör/büfe telefonlarından örgüt mensuplarıyla iletişime geçtikleri tespit edildi.

Şüphelilerin aynı zamanda, yapılan mülakat sınavlarında aday numarası üzerinden kodlama yaparak FETÖ/PDY mensuplarını kamu görevlerine sızdırdığı da belirlendi. Ekipler çalışmaların ardından şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Polis, 3 aktif astsubay, 2 aktif uzman çavuş, 1 aktif uzman erbaş, 1 ihraç üsteğmen, 1 ihraç teğmen, 1 emekli astsubay, 1 İstifa etmiş uzman çavuş, 7 eski askeri öğrenci ve 1 avukat olmak üzere toplam 19 şüpheliye yönelik düzenlediği operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3’ünün yurt dışına kaçtığı tespit edilirken 1 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.