Gündem
16 Ara 2022 12:58 Son Güncelleme: 16 Ara 2022 17:56

İstanbul Levent'te AVM yangını! Dumanlar gökyüzünü kapladı!

İstanbul Levent'teki bir AVM'de yangın çıktı. Alevlerin büyümesi üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın söndürüldü. Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, AVM'dekilerin tamamının tahliye edildiğini belirterek olayda can kaybı ya da yaralı olmadığını ifade etti.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesine bağlı Levent Mahallesi'nde öğle saatlerinde Metrocity adlı alışveriş merkezinin çatı kısmında yangın çıktı. Alevlerin kısa sürede büyümesinin ardından bölgeye hemen itfaiye ekipleri sevk edildi. 

YEMEK YİYEN VATANDAŞLAR BÜYÜK PANİK YAŞADI
Yangının tam da çevredeki iş yerlerinden öğlen yemeği için AVM'ye giden vatandaşların yoğunlukta olduğu sırada çıkması daha da büyük bir paniğe neden oldu. Vatandaşlar hemen bölgeden uzaklaştırıldı.

"İÇERİDEKİLER TAHLİYE EDİLDİ"

Öte yandan Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, AVM'dekilerin tamamının tahliye edildiğini belirterek olayda can kaybı ya da yaralı olmadığını ifade etti. Açıklamasında Kaya, "Yangın Metrocity AVM'nin girişindeki çatının sol tarafında çıkmış bulunmakta. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekiplerinden sorumlu daire amiriyle de görüştüm, şu anda herhangi bir olumsuz durum yok. Yangını kontrol altına almaya çalışıyorlar. Ana binayı da göreceksiniz hemen sağ tarafta. Arkadaşlar içeriden buraya geçmesini de engelledi. Tahliye işlemleri de yapıldı. İnşallah kısa sürede sonuçlanacak. Herkese geçmiş olsun diyorum. Şu anda ölü ya da yaralı yok. İçerisi güvenli bir şekilde hem ön hem arka kapıdan tahliye edildi" açıklamasında bulundu.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu yangın söndürüldü. 106 itfaiye personelinin 34 araç ile müdahale ettiği yangında soğutma ve duman tahliyesi çalışmaları sürüyor.