İstanbul için yapılan araştırmada çarpıcı sonuç! Yazın bu ilçelerdekiler kavrulacak

İstanbul'da sıcak havayla ilgili yapılan bir çalışma, dikkat çeken verileri ortaya koydu. Buna göre; plansız yapılaşma ve ormansızlaşma sıcaklıkların daha çok hissedilmesine yol açıyor. Çalışmaya göre; yaz aylarında en sıcak ve en serin ilçelere açıklandı.

İstanbul için yapılan araştırmada çarpıcı sonuç! Yazın bu ilçelerdekiler kavrulacak - Sayfa 1

İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) yapılan araştırmada, hızlı nüfus artışıyla birlikte plansız kentleşme ve ormansızlaşmanın sıcaklıkların daha çok hissedilmesine neden olduğu belirtildi.

125
İstanbul için yapılan araştırmada çarpıcı sonuç! Yazın bu ilçelerdekiler kavrulacak - Sayfa 2


İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi ve İTÜ yüksek lisans öğrencisi Yiğitalp Kara ile İTÜ doktora öğrencisi Merve Yılmaz tarafından, İstanbul'da hissedilen sıcaklığa ilişkin çalışma yapıldı.

225
İstanbul için yapılan araştırmada çarpıcı sonuç! Yazın bu ilçelerdekiler kavrulacak - Sayfa 3

TÜBİTAK projesi kapsamında yapılan çalışmada, İstanbul'un 30 farklı meteorolojik istasyonundan elde edilen verilerle, hava sıcaklığı, rüzgar hızı, bulutluluk ve bağıl nem gibi atmosferik değişkenler incelendi.

325
İstanbul için yapılan araştırmada çarpıcı sonuç! Yazın bu ilçelerdekiler kavrulacak - Sayfa 4

Buna göre, yaz aylarında sıcak hava en çok kentin güneyinde bulunan Kartal ve Maltepe'de yüksek ölçüldü.

425