İstanbul için ürperten deprem açıklaması! Bu ilçelerde 10 şiddetinde hissedilecek…

Beklenen Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, 7.6'lık olası bir depreme dair ürperten ifadeler kullandı. Okan Tüysüz, söz konusu depremin İstanbul’un bazı bölgelerinde 10 şiddetinde hissedileceğini dile getirdi. Peki İstanbul’da hangi ilçe depremi kaç şiddetinde hissedecek? İşte detaylar…

İstanbul için ürperten deprem açıklaması! Bu ilçelerde 10 şiddetinde hissedilecek… - Sayfa 1

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, çevresindeki tüm illeri etkiledi. 11 ilde yıkıma neden oldu. Bir de depremi bekleyen bir taraf var. O da Marmara. Yıllardır İstanbul'da beklenen deprem üzerine senaryolar konuşuluyor.

Marmara'da tüm fayları kıran bir deprem olsa, nereler hangi şiddette sarsılır? Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV canlı yayınında 7,6'lık İstanbul deprem senaryosunu değerlendirdi. Peki İstanbul’da hangi ilçe depremi kaç şiddetinde hissedecek?

119
İstanbul için ürperten deprem açıklaması! Bu ilçelerde 10 şiddetinde hissedilecek… - Sayfa 2

Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV'de olası İstanbul depremini değerlendirdi. Tüysüz özetle şunları söyledi:

219
İstanbul için ürperten deprem açıklaması! Bu ilçelerde 10 şiddetinde hissedilecek… - Sayfa 3

HANGİ İLÇE HANGİ ŞİDDETTE SARSILACAK?

Doğrultu atımlı bir fay kırıldığında fayın uç kısımlarında daha büyük bir şiddet oluşturuyor. Fayın yön etkisi nedeniyle Yalova ve Şarköy civarı.

319
İstanbul için ürperten deprem açıklaması! Bu ilçelerde 10 şiddetinde hissedilecek… - Sayfa 4

En fazla sarsılacak olan yerler denize bakan kısımlar. İstanbul'un ya da Marmara'nın denize bakan kesimlerinde örneğin Tuzla'da sahil şeridinde Eminönü'nden başlamak üzere Çekmece'ye kadar olan sahil kadar olan sahil şeridinde en yüksek sarsıntıyı hissedeceğiz.

419