Magazin
15 Mar 2017 12:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:33

İstanbul Film Festivali başlıyor, ‘Gandalf’ Türkiye’ye geliyor!

İstanbul Film Festivali'nin bu yılki onur konuğu ‘Yüzüklerin Efendisi’ndeki ‘Gandalf’ rolüyle hafızalara kazanan Sir Ian McKellen olacak.

Richard III, Gods and Monsters, Yüzüklerin Efendisi serisi ve X-Men filmlerindeki rolleri ile akıllara kazınan, sinemanın en sevilen oyuncularından Sir Ian McKellen, İstanbul Film Festivali’nin Onur Ödülü’nü almak üzere, British Council iş birliğiyle Türkiye’ye gelecek. 4 Nisan Salı akşamı düzenlenecek Açılış Töreni’nde ödülünü alacak olan 77 yaşındaki aktör, festival kapsamında gösterilecek Richard III’ün Beyoğlu Atlas ve Kadıköy’de Rexx’teki gösterimlerine da katılarak sinemaseverlerle buluşacak. McKellen, 7 Nisan Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi’ndeki festival sohbetinde de hayranlarıyla bir araya gelecek.

Aktivist sanatçı
Ian McKellen, sadece sinemadaki başarısıyla değil aynı zamanda oynadığı birçok tiyatro oyunundaki performanslarıyla, özellikle de başarılı Shakespeare yorumlarıyla öne çıkan bir usta. McKellen bugüne kadar 108 filmin oyunculuğunu, iki filmin senaristliğini ve bir filmin de prodüksiyonunu üstlendi. British Council’ın FiveFilms4Freedom Elçisi olan Ian McKellen, LGBTQ hakları konusundaki aktivizmiyle de tanınıyor.

İki Oscar adaylığı kazandı
1990 yılında İngiltere’de “Sir” unvanıyla onurlandırılan, 1991 yılında tiyatroya yaptığı katkılardan ötürü şövalye ilan edilen Sir Ian McKellen, altı Laurence Oliver Ödülü, bir Tony Ödülü, Altın Küre Ödülleri, SAG Ödülleri, BIF Ödülleri, iki kez Satürn Ödülü, dört kez Drama Desk Ödülü ve iki kez Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödülü gibi pek çok ödüle layık görüldü, iki kez Oscar’a aday gösterildi.  (Vatan)