Gündem
02 Tem 2014 11:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:23

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tayin depremi

160 rütbeli polis diğer illere tayin edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 4 bin 500 polisin şark tayinlerinin ardından 160 müdür ve amirin de şark tayinleri çıktı.Tayini çıkan müdürler arasında Gezi Parkı olayları sırasında polislere, “Çanakkale destanından sonra 2. destanı siz yazıyorsunuz” mesajı gönderen dönemin Çevik Kuvvet Şube Müdürü Muhammet Fatih Sarıyıldız da bulunuyor.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un 12 yardımcısı terfi alarak 1. sınıf emniyet müdürü olurken, 17 Aralık 'Yolsuzluk ve Rüşvet' operasyonunun ardından görevden alınarak polis okuluna gönderilen dönemin Mali Suçlardan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkındaki soruşturma nedeniyle terfi alamadı.

İstanbul'da geçtiğimiz Mayıs ayında başkomiserlerde dahil 4 bin 500 polisin şarka gönderilmesinin ardından dün gece de emniyet amiri ve müdürlerinin de şark tayinleri belli oldu. Bazı şubeler ve ilçelerde görevli 160 emniyet müdürü ve amirin şark görevleri kendilerine tebliğ edildi. Şark tayini çıkanlar arasında Gezi Parkı olayları sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürü olan ve 17 Aralık operasyonunun ardından Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Muhammet Fatih Sarıyıldız da bulunuyor.

Sarıyıldız, Gezi Parkı olayları sırasında polislere geçtiği tartışma yaratan mesajda, "Çevik kuvvetimizin kahraman evlatları! Çanakkale destanından sonra 2. destanı sizler yazıyorsunuz. Molotofla kolu yanan kardeşimiz kolu sargılı göreve koşuyor. Düğününü yapan kardeşimiz ertesi gün çıkıp geliyor. Bir çok yaralı kardeşimiz raporunu kullanmak istemiyor. 16 gündür çok az uyuduk. Çoğu zaman yemek yiyemedik. Hep birlikte zor şartlarda görev yapmaktayız. Kahramanlarla dolu bu şubede görev yapmaktan onur duyuyorum. Sizleri yetiştiren ana-babalarınızın ellerinden, sizlerin alınlarınızdan öpüyorum. M. Fatih SARIYILDIZ / Çevik Kuvvet Şube Müdürü” demişti.

Şark tayini çıkan amir ve müdürlerin yerine il dışından gelecek amir ve müdürlerin görevlendirileceği, önümüzdeki günlerde il içi tayinlerin de yaşanmasının muhtemel olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyeti'nde merakla beklenen 2. sınıf Emniyet Müdürlerinin terfileri belli oldu.

2. sınıf 12 müdür terfi alarak 1. sınıf oldu ve Araştırma Planlama ve Koordinasyon Başkanlığı'nda(APK) görevlendirildi. Terfi edenler arasında 17 Aralık Operasyonunun ardından Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen Selami Yıldız ve Güvenlik Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Sel'de bulunuyor. Diğer kademelerdeki terfilerin ise gerçekleşmediği belirtildi. 17 Aralık Operasyonunda Mali Suçlarla Mücadeleden Sorumlu Emniyet Müdürü iken önce Silivri'ye buradan da Arnavutköy Polis Okulu'na gönderilen ve hakkında görevi kötüye kullanmaktan idari soruşturma başlatılan Hamza Tosun terfi alamadı. Terfi alamayan bir başka isim ise Murat Şengün oldu. 17 Aralık Operasyonu'nun ardından Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı iken Sarıyer Adile Sadullah Mermerci Polis Okulu'na tayini çıkarılan Murat Şengün'ün hakkında devam eden bazı soruşturmalar nedeniyle terfi alamadığı belirtildi. Terfi alan müdürlerin yerine il dışından gelecek müdürler ile İstanbul'dan vekaleten görevlendirilecek müdürlerle yerlerinin doldurulacağı belirtildi.