İstanbul dahil 16 il için kırmızı alarm! Çok kuvvetli vuracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde 16 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Ülkenin birçok ilinde kuvvetli rüzgar ve fırtına etkisini gösterecek. Kuvvetli beklenen sağanak yağış öncesi tarih ve saat verilerek uyarılar yapıldı. İşte detaylar...

İstanbul dahil 16 il için kırmızı alarm! Çok kuvvetli vuracak - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen uyarılara göre yurdun dört bir yanına kuvvetli yağışlar bekleniyor. Nisan ayının gelmesiyle birlikte sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyordu. Afet ve Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada sıcaklıkların perşembe gününden itibaren 10 derece birden düşeceği belirtildi. Meteoroloji ise 6 il için sarı kodlu uyarı verdi.

19
İstanbul dahil 16 il için kırmızı alarm! Çok kuvvetli vuracak - Sayfa 2

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

29
İstanbul dahil 16 il için kırmızı alarm! Çok kuvvetli vuracak - Sayfa 3


AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinin Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç sisteminin etkisi altına gireceği belirtildi.

39
İstanbul dahil 16 il için kırmızı alarm! Çok kuvvetli vuracak - Sayfa 4

İl genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin yaşanacağının tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, 25-28 derece aralığında seyreden sıcaklıkların, perşembe gününden itibaren 16-18 derece aralığına, bahar değerlerine gerileyeceğinin öngörüldüğü bildirildi.

49