Polemik & Kulis
24 Tem 2016 15:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:25

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde '15 Temmuz' darbesi! Basın Danışmanı neden görevden alındı?(Medyaradar/Özel)

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da kanlı çatışmaların yaşandığı yerlerden birisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı idi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da kanlı çatışmaların yaşandığı yerlerden birisi de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı idi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Vezneciler'deki binasını ele geçiren askerlerle polis arasında yaşanan çatışmalarda 17 belediye çalışanı şehit oldu.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan 300 ismin de işine son verildi.

Bir ayrılık da bugün yaşandı ve 4 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı görevini yürüten Serkan Fıçıcı'nın görevine son verildi.

Fıçıcı mesai arkadaşlarına gönderdiği mesajda ayrılığı ve sebebini böyle duyurdu: 

Arkadaşlarım

Milletimize kast eden FETÖ canilerinin darbe girişimi sırasında hepiniz üzerlerinize düşenin fazlasını yaptınız

Bu hain darbe girişimi sırasında bildiğiniz üzere Başkanımız Sn Kadir Topbaş, aylar öncesinden planlanan bir görev gereği, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un daveti üzerine New York'taydı.

Bu sırada Sn Başkanımız ile irtibat ve koordinasyon görevi Türkiye'de bende, New York'ta ise yanında bulunuyor olması nedeniyle Başkan Danışmanı Sn Kortan Çelikbilek'teydi.

Başkanımız Sn Kadir Topbaş,
FETÖ teröristlerinin hain  darbe girişimi haberini alır almaz İstanbul'a dönebilmek için adeta çırpındı ve her türlü imkanın kullanılması için kesin talimatlar verdi.

Bu sırada hava sahasının kapalı olması, özel uçak bulunamaması ve Kortan Çelikbilek ile benim koordinasyonu sağlama noktasında etkin olamamamız sebebiyle Başkanımız Sn Kadir Topbaş, zamanında İstanbul'a gelememiştir.

Böylesine önemli bir süreçte, görevlerimizi gerekli hassasiyetle yerine getiremediğimiz için Sn Kortan Çelikbilek ile ben Serkan Fıçıcı görevlerimizden alınmış bulunmaktayız.

Bu süreçte Basın Danışmanlığı'na Cengiz Öztürk vekalet edecektir.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, FETÖ teröristlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğinize olan inancım tamdır.

Hakkınızı helal edin.

Allah yar ve yardımcınız olsun

SERKAN FIÇICI KİMDİR?

Gazeteciliğe 1996'da Kanal 7'de başlayan Serkan Fıçıcı, muhabir-yapımcı-yönetmen-editör ve program sunucusu olarak görev yaptıktan sonra 2006 yılında Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiş ve 2 yıl süreyle basın danışmanı olarak çalışmıştı.

2008 yılında 24'te çalışmaya başlayan Serkan Fıçıcı, 1 yıl editörlük yaptıktan sonra Akif Beki'nin Genel Yayın Yönetmeni olmasıyla Haber Koordinatörlüğüne atanmış ve 24 haber merkezini yönetmişti.

MEDYARADAR/ÖZEL