Gündem
01 Nis 2011 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'DEN MEDYA ATAĞI! İBB TV NE ZAMAN YAYINDA?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), medyada da atağa geçiyor. Toplu taşıma sisteminden yayına hazırlanan İBB TV 24 saat yayın yapacak. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), medyada da atağa geçiyor. İstanbul’da yayın yapacak olan web TV’nin, 2 ay içinde test yayınlarına başlayacak. İstanbul’un yüzlerce noktasından yayın yapacak olan TV’de gündemdeki son gelişmeler, ekonomi haberleri, yol durumu, kültür sanat etkinliklerine de yer verilecek. İBB, tüm toplu taşıma sisteminden yayına hazırlanıyor. Bu çerçevede 18 bin taksi, tren, vapur, otobüs, metro, tramvay ve metrobüs durakları ekranlarla donatılacak. İBB TV, çalınmaya ve kırılmaya karşı korunaklı bu ekranlardan 24 saat yayın yapacak.

REKLAM VERENLER İÇİN ÇOK CAZİP

“İstanbul’da olup biten her şeyi ekrana taşıyalım istiyoruz” diyen İBB Başkanı Kadir Topbaş, 8 milyona ulaşacak olan yayının reklam verenler açısında çok cazip olacağını kaydetti. Topbaş, “Bu TV’yi kurup büyüteceğiz. Ardından da satacağız. Böyle bir sistemde yayın yapan TV’yi milyar dolardan aşağı satmam” dedi.

ADRESE DAYALI YAYIN

TV için tüm teknik alt yapı ve personele hazırlayan İBB, isim olarak da “İstanbul Web TV” ya da “İBB Web TV” alternatiflerini değerlendiriyor.  Adrese dayalı ve HD kalitesinde yayın yapacak olan TV, kişinin bulunduğu yerdeki trafik durumunu da anlık olarak gösterebilme özelliğine sahip olacak.

Kerim KARAKAYA (kkarakaya@bloomberght.com)