Gündem
04 Eyl 2019 09:31 Son Güncelleme: 04 Eyl 2019 09:36

İstanbul Barosu Metin Feyzioğlu’nu indirmek için harekete geçti

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) olağanüstü genel kurula çağrılması hususunda delegeleriyle toplantı kararı aldı.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) olağanüstü genel kurula çağrılması hususunda delegeleriyle toplantı kararı aldığını duyurdu.

İSTANBUL BAROSU: SON SÖZÜ BİZ SÖYLEYECEĞİZ

İstanbul Barosu yeni adli yılın açılışıyla ilgili Twitter’dan bir video paylaşarak açıklama yapmıştı.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun okuduğu açıklamada, “Hukuk mücadelesi İstanbul Barosu için varlık nedenidir. Son sözü biz söyleyeceğiz. Bu yıl ülkemiz yeni bir adli yıla başlıyor. Adli yılın tüm meslektaşlarımız için mutlu geleceklerin başlangıcı ve adil kararların üretildiği bir milat olmasını diliyoruz. Çünkü sadece geride bıraktığımız yıl içinde yaşadıklarımız bile ülkemizde çok ciddi bir yargı bunalımının olduğunu anlatmaya yetiyor” denmişti.

Yargıtay Başkanlığı tarafından organize edilen 2019-2020 Adli Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirildi.

42 baro ‘Gitmiyoruz’ açıklamasında bulunarak törene katılmamış, yaklaşık 20 Yargıtay üyesi de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki adli yıl açılış törenine gitmeme kararı almıştı.

Törende ilk olarak TBB Başkanı Metin Feyzioğlu konuşmuştu. Adli yıl açılışına katılması nedeniyle kendisini eleştirenlere Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuyarak yanıt veren Feyzioğlu, “Bizim için vatan söz konusu ise, gerisi teferruattır” demişti.

Saray gölgesinde yapılan ve birçok baro tarafından protesto edilen yeni adli yıl açılış töreninde Erdoğan’ın yaptığı konuşma ‘Baroları ele geçirme planı’ olarak algılanmıştı.