Gündem
17 Mar 2013 14:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

İSTANBUL BAROSU GENEL KURULU'NDA GAZETECİ KRİZ GEÇİRDİ!

İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda olay çıktı. Avukatlar ile tartışan Yeni Akit muhabiri dışarı çıkartılınca kriz geçirdi

İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda olay çıktı. Divan Başkanı'nın gazetecilere yönelik "Kürsüyü boşaltın" çağrısına uymayan tek gazeteci, Yeni Akit muhabiri ile avukatlar arasında bu yüzden gerginlik yaşandı.

Divan Başkanı Köksal Bayraktar gazetecilerin kürsüden inmesini istedi. Bunun üzerine kürsüdeki gazeteciler aşağı indirildi. Yeni Akit gazetesi muhabiri Mehmet Özmen duruma itiraz etti. Gazeteci kürsüden inmek istemedi. Özmen ile görevliler arasında tartışma yaşanmasının ardından Özmen, mikrofona doğru yöneldi. Muhabir Mehmet Özmen'in konuşmak için mikrofona yöneldiği sırada gerginlik arbedeye dönüştü.

Konuşmak isteyen Özmen, görevliler tarafından kürsüden zorla indirildi. Yerine oturan Özmen ile avukatlar arasında önce tartışma sonra arbede yaşandı. Salonda bulunan avukatlar "Dışarı" diyerek tempo tuttu. Özmen, avukatlar tarafından zorla salondan çıkarıldı. Salon dışına çıkarıldığı sırada Özmen fenalaştı.

Bir süre yerde yatan Özmen kalp rahatsızlığı olduğunu belirtti. Bu sırada bazı avukatların "Provakatör, numara yapıyor" dediği duyuldu. Özmen sağlık ekiplerince kongre merkezinden çıkarıldı. Sedyedeki Özmen, "Esas provakatör sizsiniz" diye bağırdı.

Kongre devam ediyor