Gündem
23 Mayıs 2012 23:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:41

İSTANBUL BARO BAŞKANI KOCASAKAL: BİZ DARBECİ DEĞİL, HARBİCİ BAROYUZ!

Genelkurmay Başkanlığı'nın sert açıklamasının hedefi olan İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Söz Sende'de Balçiçek İlter'e konuştu.

Son günlerde TSK hakkındaki açıklamalarıyla gündeme gelen ve TSK’nın sert açıklamasının hedefi olan İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Habertürk TV’de yayanlınan Söz Sende programında Balçiçek İlter’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. TSK’nın açıklaması için, "Ben muhtıra yediğimi kabul etmiyorum." diyen Kocasakal, İstanbul Barosu için yapılan "Darbeci baro" eleştirilerine ise, "Biz darbeci değil harbici baroyuz." diye cevap verdi.

İşte Ümit Kocasakal’ın o açıklamaları...

Bu açıklama niye bu Genelkurmay Başkanlığı döneminde ve niye Başbakanla Genelkurmay Başkanı’nın baş başa yaptığı toplantıdan sonra oldu? Bunların hepsinin bir anlamı var. Ben ilk önce bu açıklamanın bana yönelik olduğunu anlamadım. Hiç üzerime alınmadım. Çünkü benim bugüne kadarki duruşum belli. TSK’nın kurumsal kimliğine hep sahip çıkmış bir insanım. Benim ne söyleyip ne söylemeyeceğimi ne konuşup ne konuşmayacağımı kimse belirleyemez. Bunları yaparken de Genelkurmay’a sormak durumunda değilim. Ben TSK’dan muhtıra yediğimi falan da kabul etmiyorum. Benim için TSK’nın kurumsal kimliği ayrıdır. Mevcut Genelkurmay Başkanlığı ayrıdır.

"DARBECİ DEĞİL, HARBİCİ BAROYUZ"

İstanbul barosu darbeci falan değil, harbici bir barodur. Bu darbelerden en fazla çekmiş olan kurum İstanbul Barosudur. 12 Eylül’de Başkanı gözaltına alındı. İstanbul Barosuna kimse darbeci diyemez. Bu söylemler İstanbul Barosunun gücünden kaynaklanıyor. Bize bunu diyenlerin hepsi o darbelerde darbecilerin önünde iki büklüm eğilmişlerdir. Bunlar İstanbul Barosunun gücünün farkındalar. Bu sözleri maksatlı olarak söylüyorlar.

"28 ŞUBAT’I DARBE OLARAK GÖRMÜYORUM"

Ümit Kocasakal, Balçiçek İlter’in "28 Şubat’ta sizin tavrınız neydi?" sorusuna ise, "Ben o dönemler asistandım, tavır gösterecek durumda değildim." cevabını verdi. "Peki ne düşünüyordunuz o zaman?" sorusu üzerine ise, "Bunu ben bir darbe olarak görmüyorum. Birine, ’Sen şunları yapmazsan seni öldüreceğim.’ derseniz bu adam öldürmeye teşebbüs müdür? Asker de o dönem, ’Şunları yapmazsanız, ben darbe yapacağım." dedi. Bu darbeden ziyade Cumhuriyet hükümetini tehdittir. Bunun altına MGK’da diğerlerinin de imza attığı bir belge olduğunu unutmayalım..." diye cevap verdi.






Konuta KDV zammı geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentleri İzleyecek

Kentsel Dönüşümün İlk Hedefi 6 Milyon Konut

Bülent Arınç: TOKİ’nin Alanını Daraltmamız Lazım Çok Açıldı

Dome Residence’da teslimler Eylül 2012’de

Sarphan Finans Park Ataşehir’e değer katıyor!

Bir Sene Sonraki Evinizi Şimdiden Görmek İster Misiniz?

Ilıksu Yaşamkent Zonguldak’ın Çehresini Değiştiriyor

Canan Evleri’nde Hemen Teslim Konutlar

14 Özel Eğitim Alanı Açık Artırmada

TOKİ kentsel dönüşümü nasıl gerçekleştiriyor?

İnşaat sektörü KDV için ortak öneri sunacak!

Gayrimenkul Zirvesi sektörün nabzını tuttu!