Gündem
09 Eyl 2022 19:03 Son Güncelleme: 10 Eyl 2022 00:58

İstanbul Avcılar’da metrobüsler kafa kafaya çarpıştı! Feci kazada yaralı sayısı giderek artıyor

Avcılar Şükrübey istasyonunda metrobüsler birbirine girdi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye sevk edildi. İstanbul Valiliği kazada 99 kişinin yaralandığını bildirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Avcılar'daki metrobüs durağında henüz belirlenemeyen nedenle iki metrobüs çarpıştı. Kazada bazı yolcular yaralanırken, metrobüs yolu trafiğe kapatıldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: 99 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valiliği Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasında 99 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yaralıların 50’sinin ambulanslarla çevre hastanelere sevk edilildiği, 49 kişinin ise kendi imkanları ile hastanelere giderek ayakta tedavi olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Avcılar ilçemiz Şükrübey metrobüs durağı civarında bugün saat 18.38’de farklı yönlerden gelen iki metrobüsün çarpışması sonucu trafik kazası meydana gelmiştir. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak, yapılan çalışmalar sonrasında metrobüs hattı çift yönlü ulaşıma açılmıştı. İl Sağlık Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre meydana gelen kazada 50 yaralımız ambulanslarla en yakın hastanelere sevk edilmiş, 49 yaralımız ise kendi imkanları ile hastanelere giderek ayakta tedavi görmüştür. Yaşanan kazada yaralanan ve olaydan etkilenen bütün hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

BAKAN KOCA: 50 YARALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saat 21.55'te yaptğı açıklamada, "İstanbul Avcılar E5 Karayolunda 4 metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 50 kişi yaralanmıştır. Hastanelerimize nakledilen yaralıların tedavisi devam ediyor. Kazada yaralananlara ve İstanbul halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

 

İETT'DEN KAZA AÇIKLAMASI

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin açıklama yaptı.

İETT sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Avcılar’daki kazada ne yazık ki 85 yaralımız var. Yolcularımızın tedavileri devam ediyor, yakından takip ediyoruz.  Şimdilik hayati tehlikesi olan yolcumuz bulunmuyor. Metrobüs hattını açma çalışmamız da tamamlanmak üzere. Kazanın sebebi teknik ekiplerce araştırılıyor" ifadelerini kullandı.

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Sağlık ekipleri, kazada yaralanan kişilere müdahale ediyor. Kaza nedeniyle metrobüs yolu trafiğe kapatıldı.

Metrobüs güzergahında yapılan temizleme çalışmasıyla birlikte metrobüs seferleri Küçükçekmece yönüne kontrollü bir şekilde tekrardan başlatıldı.

Şiddetli çarpmanın etkisiyle bir metrobüs rayından çıkarak bariyerlere sarktı. O noktada bazı yolcuların mahsur kaldığı iddia edildi. Bölgede trafik durma noktasına geldi. Ekipler olay yerine ulaşmaya çalıştı.

YOLCULAR YÜRÜYEREK DURAĞA ULAŞTI

Avcılar’da meydana metrobüs kazası nedeniyle, metrobüs seferleri durdu. Yolda bekleyen metrobüsteki vatandaşlar, araçlardan inerek metrobüs yolundan yürüyüp duraklara ulaştı.

GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU

Kazayı anlatan bir yolcu, "Öndeki metrobüse çarptı, çok kötü oldu" diye konuştu. Bir başka yolcu ise "Bir anda karşı karşıya geldiler, kafa kafaya çarpıştılar" dedi.

Metrobüs yolu yaklaşık 2 saat sonra kaza yapan araçların çekilmesi ile açıldı.

KÜÇÜKÇEKMECE CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 metrobüsün çarpıştığı ve 99 kişinin yaralandığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.