İsrail’in yeni hedefi Kıbrıs mı? Ersin Tatar’dan Yahudilere toprak satışı ile ilgili flaş karar

Küresel Gazeteciler Konseyi Kıbrıs’ta Uluslararası medya çalıştayı düzenledi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yahudilerin konut ve arazi satın alarak işgal planı yaptığına yönelik iddialar ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

İsrail’in yeni hedefi Kıbrıs mı? Ersin Tatar’dan Yahudilere toprak satışı ile ilgili flaş karar - Sayfa 1

Haber 7'den Abdullah Biçer'in özel haberine göre, Lefkoşa’da gerçekleşen medya çalıştayın açılışında konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar KKTC’de Yahudilerin konut ve arazi satın alarak ‘işgal planı’ uyguladıkları iddialarına sert yanıt verdi. Tatar, KKTC’de yabancılara özellikle İsrail vatandaşlarına yapılan toprak satışıyla ilgili önemli tedbirler aldıklarını söyledi.

 

18
İsrail’in yeni hedefi Kıbrıs mı? Ersin Tatar’dan Yahudilere toprak satışı ile ilgili flaş karar - Sayfa 2

Tatar, bağımsız bir devletiz ve çıkarımıza aykırı olan her şeye karşı tedbir alıyoruz dedi, halihazırda yabancıların KKTC’de 5 dönüm arazi alma hakkıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını belirterek, "Bizim bekamıza zarar verecek bir şey olursa buna karşılık atılacak adımlarımız vardır" dedi.

 

28
İsrail’in yeni hedefi Kıbrıs mı? Ersin Tatar’dan Yahudilere toprak satışı ile ilgili flaş karar - Sayfa 3

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. Kuruluş yıldönümü kapsamında Lefkoşa’da KKTC Uluslararası Medya Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda 18’i yabancı 60 gazeteciye hitap eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, her ülkeden Yahudinin, KKTC’de geniş araziler ve dev bloklardan oluşan binlerce konut satın almasıyla ilgili iddiaları yakından takip ettiğini kaydederek, özetle şöyle dedi:

 

38
İsrail’in yeni hedefi Kıbrıs mı? Ersin Tatar’dan Yahudilere toprak satışı ile ilgili flaş karar - Sayfa 4

"Bizler de endişe ediyoruz. En üst seviyede güvenlik bürokrasimizle toplantılar yaptık. Güvenlik kurumlarımıza talimat verdik. KKTC ekonomik yapısının devamı için inşaat sektörü önemli bir sektördür. Bunları denetleyip en iyi şekilde halletmek lazım. Bizim bekamıza zarar verecek bir şey olursa buna karşılık atılacak adımlarımız vardır. Bazı tedbirler alınacak.

48