Dünya
21 Eki 2023 21:34 Son Güncelleme: 21 Eki 2023 21:35

İsrail’in ‘kara harekatı’ ile ilgili flaş gelişme! ‘Plan onaylandı…’

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Gazze Şeridi’ne düzenlemesi beklenen kara harekatı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

İsrail-Hamas çatışmasının 15. gününe girildi. Filistinlilerin can kaybı 4 bin 300'ü aştı. Hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı da bin 400'ü geçti.

İsrail'in Gazze'ye kara harekâtına "hazırız" mesajını vermesinin ardından gözler Ortadoğu'ya çevrildi. İsrail tanklarının Gazze sınırında konuşlandırıldığı belirtildi. Bununla birlikte, Gazze-Mısır sınır geçişi insani yardım TIR'larının geçişi için açıldı.

Öte yandan İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki 20 hastaneyi boşaltılması için uyardı. İsrail ordusu da bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yakıt verilmeyeceğini duyurdu.

'PLANLAR ONAYLANDI, HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR'

Bu gelişmelerin ardından İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından bugün yeni bir açıklama geldi. Gazze Şeridi’ne yapılması beklenen kara saldırısının genişletilmesine yönelik planların onaylandığı ve hazırlıkların devam ettiği belirtildi.

IDF, birliklerin onaylanan operasyonel planlara uygun olarak eğitim gördüklerini açıkladı.

İSRAİL GENELKURMAY BAŞKANI HALEVİ: “GAZZE ŞERİDİ’NE GİRECEĞİZ”

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ise bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik kara harekatına işaret ederek, “Gazze Şeridi’ne gireceğiz” dedi.

İsrail ordu sözcülüğünün paylaştığı görüntülere göre, Halevi, İsrail ordusunun “Golani Tugayı” askerlerine seslendi.

Halevi, konuşmasında, “Gazze Şeridi'ne gireceğiz. Hamas'a bağlı unsurları ortadan kaldırmak amacıyla operasyonel bir görev üstleneceğiz. Ayrıca, iki hafta önce cumartesi günü (7 Ekim) gerçekleşen asaldırıda hayatını kaybedenlerin görüntülerini ve sahnelerini de aklımızda tutacağız” ifadelerini kullandı.

“Gazze karmaşık, Gazze aşırı kalabalık.” şeklinde konuşan Halevi, İsrail’in kara harekatına karşı Filistin direniş hareketi Hamas’ın hazırlık yaptığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Düşman orada birçok hazırlık yapıyor ama biz de onlara karşı hazırlanıyoruz. Kara harekatında İsrail ordusunun tüm yetenekleri bize eşlik ediyor. Bu düşünceyle cesur olun. Son derece kararlı olun ve askerlerinize yüksek güven duygusu aşılayın. Bu ruh zaferi getirecektir.”