Kitap
02 Ağu 2010 19:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

İSRAİL'İN KANLI MAVİ MARMARA BASKINI KİTAP OLDU!

İsrail'in düzenlediği operasyonla durdurulan Mavi Marmara gemisinde yaşananlar kitap oldu

Kanlı Mavi Marmara’ aldı kitap yarın okuyucuyla buluşacak. Kitapta Habertürk muhabiri Şefik Dinç’in yaşadıkları ve yorumlarının yanı sıra, hiç yayınlamamış fotoğraflar da yer alıyor.

"Yükümüz İnsani Yardım, Rotamız Filistin" sloganıyla yola çıkan ve 31 Mayıs sabahı İsrail’in düzenlediği operasyonla durdurulan Mavi Marmara gemisinde 9 kişi hayatını kaybetmiş, 50’den fazla kişi de yaralanmıştı. Mavi Marmara gemisinde bulunan gazetecilerden Şefik Dinç, İsrail askerlerinin mermi yağdırdığı gemide yaşananları fotoğraflamış ve bu fotoğrafları İstanbul’a getirmeyi başarmıştı.

Şefik Dinç, yolculuğun başladığı ilk andan İstanbul’a gelişine kadar, yaşadıklarını ve tanık olduklarını ’Kanlı Mavi Marmara’ adlı kitabında anlattı. Kitapta İsrail askerlerinin düzenlediği operasyonu tüm detaylarına yer veren Dinç, Mavi Marmara krizi öncesinde ve sonrasında yaşanan siyasi gelişmeleri de bir muhabir gözüyle değerlendiriyor.

Fotoğrafları nasıl kurtarmayı başardığını anlatan Dinç, yolculuk boyunca çektiği bazı fotoğraflarının yanı sıra operasyonun tüm anlarının yer aldığı fotoğraf karelerine de kitapta yer verdi.

Kalkedon yayınlarından çıkan ve 130 sayfadan oluşan ’Kanlı Mavi Marmara’ adlı kitap 3 Ağustos Salı günü tüm kitapçılarda 10 TL fiyatla satışa çıkacak.

ŞEFİK DİNÇ: Gazeteden, Filistin’e yardım götürecek gemi filosuna öncülük edecek ve içerisinde yolcuların olduğu gemiyle gideceğim söylendiğinde itiraf etmek gerekirse bir muhabir olarak heyecanlandım. Gemiye binmeden önce belirsiz bir yolculuğa çıkacağımı ve sonunun iyi bitmeyeceğini tahmin etmiştim. Mesleki olarak benim için önemli bir deneyim olan Mavi Marmara gemisinde çektiğim fotoğrafları getirebilmiş olmanın mutluluğunu ve keyfini de yaşadım. Döndükten sonra basında ve komuoyunda inanılmaz derecede bir bilgi kirliliği ve karşılıklı suçlamalar vardı. Ben de olayı yaşamış bir muhabir olarak gördüklerimi ve yaşadıklarımı kendi yorumlarımla fakat objektif bir şekilde yazmaya karar verdim. Mavi Marmara krizini öncesi, kanlı operasyonu ve sonrasıyla tarafsız bir şeklide bir muhabirin gözüyle yazmaya özen gösterdim. Kitapta, bir kısmı yayınlanmayan tüm fotoğraflara da yer verdim.