Magazin
18 Ağu 2014 14:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:35

İsrail'i kınayan ünlü çift Altın Portakal'a gidiyor!

İsrail’in saldırılarına sert tepki gösteren Javier Bardem ve Penelope Cruz, Altın Portakal’ın davet edildi.

Batılı ülkeleri ve İspanya’yı Gazze’de yaşananlara sessiz kalmakla suçladıktan sonra ‘Yahudi düşmanı’ damgası yiyen oyuncu çift Javier Bardem ve Penelope Cruz, bu yıl teması ‘İspanyol sineması’ olarak belirlenen Altın Portakal Film Festivali’ne çağrıldı.

TEMA İSPANYOL SİNEMASI, ALMODOVAR DA DAVETLİ

Bu yıl 51’incisi gerçekleştirilecek olan Altın Portakal Film Festivali’ne davet edilenler arasında çiftin yanı sıra İspanyol sinemasının en önemli yönetmenlerinden Pedro Almodóvar da bulunuyor. Davetlilerin festivale katılıp katılmayacağı ise henüz belli değil.

MEKTUPLAR BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Bardem, İsrail’in Gazze’ye kara harekatı düzenlemesinin ardından bir mektup kaleme almıştı. Bardem, İsrail’in eylemlerini açıkça ‘soykırım‘ diye niteleyerek, ‘Avrupa Birliği’nin sessiz kalması nedeniyle utanç duyduğunu‘ belirtmişti.

Mektupta, harekatın ‘yok etme savaşı‘ olduğunu dile getiren Bardem, şu ifadeleri kullanmıştı; “Şu an Gazze’de yaşanan dehşetin karşısında mesafeli veya tarafsız durmanın HİÇBİR kabul edilebilir tarafı yok. Bu, hastane, ambulans ve terörist olduğu varsayılan çocukları da hedef alan, küçücük bir bölgeye suyu bile olmadan sıkıştırılmış çaresiz durumdaki bir halka karşı yürütülen bir işgal ve yok etme savaşı.”