Gündem
04 Haz 2010 21:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:21

İSRAİL'E BİR KINAMA DA MEDYA ETİK KONSEYİ'NDEN

Medya Etik Konseyi, İsrail'e yardım götüren gemide gazeteci Cevdet Kılıçlar ile birlikte 9 kişininin öldürülmesini kınadı

Medya Etik Konseyi, Gazze'ye insanı yardım götüren gemilere düzenlediği silahlı baskında aralarında gazeteci İHH Basın Danışmanı gazeteci Cevdet Kılıçlar'ın da yer aldığı 9 kişiyi öldüren İsrail'i kınadı.

İsrail hükümeti ve silahlı kuvvetlerini şiddetle kınadıklarını belirten Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, İsrail'in bu yaptıklarının hesabını uluslararası mahkemelerde vermesi gerektiğini dile getirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Esendir, İsrail'in özellikle Mavi Marmara gemisine baskın gerçekleştirdiğini belirterek, "8 sivil ve bir gazetecinin ölmesine ve onlarca insanın ve bazı gazetecilerin de yaralanması ve ellerindeki haber görüntülerinin alınmasını kınıyoruz. Uluslararası Hukuka aykırı olarak gazetecilerin çalışma şartlarını engelleyen ve ellerindeki dokümanları ve mesleğini yapmayı sağlayan fotoğraf makinesi ve kameralarına el koymasını kınıyoruz. Sivillere ve özellikle gazetecilere bilerek saatlerce İşkenceye varan şiddet uygulamalarını şiddetle kınıyoruz. Uluslararası sularda yardım gemilerine silahlı saldırı yapan yapan İsrail askerleri ve emir veren İsrailli tüm yetkililer Uluslararası mahkemelerde yargılanmalıdır." dedi.

İHH basın danışmanı gazeteci Cevdet Kılıçlar'ın fotoğraf çekerken hayatını kaybetmesinin yapılan vahşetin açık bir göstergesi olduğu dile getirilen açıklamada şöyle denildi; "Yapılan bu kanlı saldırıya rağmen meslektaşlarımızın hayatları pahasına görevlerine yerine getirmeye çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Meslektaşlarımızın kurtarabildikleri görüntü ve fotoğrafları sayesinde İsrailli askerlerin vahşetini dünya kamuoyu ibretle izledi. Bu olaya tepki gösteren herkese takdirlerimizi ve ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilerken yararlılara Allah'tan acil şifalar diliyoruz. BM. AB ve Türkiye'nin çalışmaları sonucu İsrail Hükümeti, gönüllülere ve meslektaşlarımıza yaptığı işkencelerin hesabını uluslar arası mahkemelerde vermelidir."