Gündem
24 Eki 2023 00:51 Son Güncelleme: 24 Eki 2023 00:55

İsrail'den 'Gazze'ye kara harekatı' açıklaması! Stratejik ve taktiksel nedenlerden dolayı gecikti

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'ye yönelik kara harekatının gecikme nedenlerine ilişkin açıklama yaptı. Hagari açıklamasında, çeşitli stratejik ve taktiksel nedenlerden dolayı planlanan harekatın geciktiğini söyledi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'ye yönelik hava harekatının gecikme nedenlerine ilişkin İsrail devlet televizyonu KAN'da açıklamalarda bulundu.

İsrail Gazze'ye yönelik kara harekatının, çeşitli stratejik ve taktiksel nedenlerden dolayı geciktiğini söyledi.

Hagari, 7 Ekim'den bu yana, "İsrail'e dönük saldırılarda büyük rol oynayan" Hamas'ın hava sisteminde görev alan komutanlardan 5'inin öldürüldüğünü iddia etti.

Sözcü, İsrail ordusunun, İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) ve Askeri İstihbarat Dairesinin (AMAN) talimatıyla, Hamas'a bağlı Kuzey Tümeni'ndeki tanksavar füze sistemi komutanı İbrahim es-Sahar'ı da öldürdüğünü söyledi.

Gazze'ye yönelik kara harekatıyla ilgili Hagari, "Biz tabi ki hazırız ama çeşitli stratejik ve taktiksel nedenler var. Biz Orta Doğu'nun tamamına bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

İsrail ordu radyosu bugün, Tel Aviv'in bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi'ne yönelik "kara savaşını ertelemeye" karar verdiğini bildirmişti.

İSRAİL İLE HAMAS ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR 17. GÜNÜNDE DE DEVAM ETTİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından İsrail ve Gazze arasındaki çatışmalar şiddetlenerek sürüyor.

İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden havalanan Kassam Tugaylarına ait iki insansız hava aracının (İHA) önlendiğini duyuruldu.

Aynı şekilde ülkenin kuzeyinde de deniz üzerinden gelen bir İHA'nın etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Kassam Tugayları da yaptığı yazılı açıklamada, kendi üretimi "Zevari" adlı kamikaze İHA ile bölgedeki bir İsrail askeri üssüne saldırı düzenlediğini bildirerek, İHA'ların Gazze'den havalanıp gittiği görüntüleri de paylaştı.